Σελίδες

Flickr Images

The Ordinary Part 3!

Νέες αφίξεις από The Ordinary και σήμερα μοιραζόμαστε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Αρχικά θα συνοψίσουμε με μια μικρή αξιολόγηση μερικών από τα προϊόντα που έχουμε δοκιμάσει από αυτή την εταιρεία, για όσα τουλάχιστον έχουμε βγάλει περισσότερα συμπεράσματα.
Ήδη είμαστε στη δεύτερη συσκευασία του Buffet, του Hyaluronic Acid 2% +B5 και του NMF+HA και έχουμε ήδη στοκ από το Matrixyl 10%+ΗΑ και το Lactic Acid+HA (αυτή τη φορά με συγκέντρωση 10%). Αυτό και μόνο δείχνει πόσο τα έχουμε ευχαριστηθεί αφού βλέπουμε πόσο μας έχουν ωφελήσει το επόμενο πρωί από την χρήση τους στην όψη της επιδερμίδας. Επίσης η Δέσποινα τελείωσε το Azelaic Acid Suspension 10% και αν και σίγουρα θα χρειαστεί να συνεχίσει για να έχει ασφαλή συμπεράσματα, αυτό που σίγουρα παρατήρησε είναι μια διαφορά στην υφή της επιδερμίδας της. Οσον αφορά τις κοκκινίλες στα μάγουλα δεν είδε κάποια διαφορά όμως η συσκευασία των 30ml το πιο πιθανό είναι να μην αρκούσε για να δει τελικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να επανέλθει κάποια στιγμή εντάσσοντας και πάλι το αζελαικό οξύ σε κάποιο regimen. Το Niacinamide 10% + Zinc επίσης δείχνει να έχει θετικά αποτελέσματα κυρίως για χρήση το πρωί αφού δίνει ένα ματ αποτέλεσμα και φωτεινότητα στην επιδερμίδα. Για το Argireline Solution 10%, το Salicylic Acid 2% Solution και το Alpha Arbutin 2%+HA  τα οποία χρησιμοποιούμε τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία, δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια διαφορά ακόμα αλλά θα συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε για μερικούς μήνες ακόμα. Σε εξελιξη επίσης βρίσκεται και η χρήση των ρετινοειδών όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω μαζί με τη χρήση του 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil.
Ύστερα από ένα διάστημα αναμονής καταφέραμε και παραγγείλαμε το Glycolic Acid 7% Toning Solution. Καμία από τις δυό μας δεν χρησιμοποιούσε συστηματικά προϊόντα με γλυκολικό οξύ και νομίζουμε ότι ίσως ήρθε η ώρα να εντάξουμε κάτι τέτοιο στην ρουτίνα μας και να δούμε αν μας ωφελεί κατα κάποιο τρόπο. Με τέτοια τιμή (8.70 ευρώ), δεν ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να ξεκινήσουμε από την The Ordinary πριν προχωρήσουμε σε πιο ακριβά και cult toners με οξέα, αν σκεφτούμε και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να έχει ένα προϊόν με υψηλή συγκέντρωση σε γλυκολικό οξύ. 
Το συγκεκριμένο toner περιέχει 7% γλυκολικό οξύ που ανήκει στα άλφα υδροξύ οξέα  και  προσφέρει  ήπια απολέπιση βελτιώνοντας  την υφή  και την φωτεινότητα της επιδερμιδας. Η σύνθεση του είναι εμπλουτισμένη με παράγωγο του Tasmanian Pepperberry που σύμφωνα με μελέτες βοηθάει στην μείωση των ερεθισμών που συνδέονται με τη χρήση οξέων. Η φόρμουλα επίσης συμπεριλαμβάνει ρίζα τζίνσενγκ και αλόη βέρα  που συμβάλουν στην λάμψη και την καταπράυνση της επιδερμίδας. Αν και σύμφωνα με τις οδηγίες  το toner αυτό είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, στην περίπτωση την δική μας όπου δεν είχαμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε οξέα (πέρα από γαλακτικό οξύ που είναι πιο ήπιο και ανεκτό στο δέρμα), θεωρήσαμε σωστότερο να ξεκινήσουμε με εφαρμογή μέρα παρά μέρα. Την μέρα που το χρησιμοποιούμε το συνδυάζουμε με προϊόντα ενυδάτωσης όπως για παράδειγμα με το Hyaluronic Acid 2%+Β5, το Buffet ή το Natural Moisturizing Factors + ΗΑ, ενώ τις ενδιάμεσες μέρες χρησιμοποιούμε ρετινοειδή.
Αν είστε αρχάριοι στο γλυκολικό οξύ, την πρώτη φορά θα νιώσετε ελαφρά τσιμπηματάκια για λίγο καθώς το απλώνετε. Η δική μας αίσθηση ύστερα από τα τσιμπηματάκια είναι σαν να άνοιγουν οι πόροι και αναπνέει το δέρμα. Επιπλέον, η υφή του δέρματος γίνεται σαφώς πιο λεία και άμεση φωτεινότητα είναι ορατή, πράγμα που μας εξέπληξε ευχάριστα. Μετά από τις καλές πρώτες εντυπώσεις περιμένουμε να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει και μακροπρόθεσμα.
Η The Ordinary ανανέωσε την γκάμα των ρετινοειδών της με νέες φόρμουλες. Το πρώην  Advanced Retinoid 2% το οποίο θα το βρείτε ως  Granactive Retinoid 2% Emulsion, είναι το ίδιο προϊόν και η μέχρι στιγμής χρήση του ήταν απόλυτα ανεκτή από την επιδερμίδα μας. Η νέες συνθέσεις ρετινοειδών που προστέθηκαν έχουν ως  πρώτο συστατικό το σκουαλένιο και διατίθενται σε συγκέντρωση 2% και 5% ώστε να μπορεί να γίνει σταδιακά η προσαρμογή στις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το Granactive  Retinoid 2%  in Squalane (9.60 ευρώ). Υπάρχει διαφορά στα συστατικά σε σύγκριση με το emulsion (το οποίο εκτός από το Hydroxypinacolone Retinoate περιέχει και 0,1% ρετινόλη).
Εδώ πρέπει να πούμε πως γνωρίζουμε καλά ότι από όλα τα ρετινοειδή, μόνο το ρετινοϊκό οξύ (
τρετινοΐνη) έχει άμεσο βιολογικό αποτέλεσμα στο δέρμα και διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή, όμως δυστυχώς έχει ανεπιθύμητες ενέργειες και γιαυτό το αποφεύγουμε τουλάχιστον για την ώρα. Η ρετινόλη είναι η επόμενη επιλογή. Μπορεί να δρα σε πιο αργούς ρυθμούς, είναι όμως πιο ήπια όσον αφορά τον ερεθισμό σε σύγκριση με το ρετινοϊκό οξύ, με αρκετά όμως ισχυρή δράση αφού μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ μέσα στο δέρμα μας προσφέροντας τα πλεονεκτήματα του χωρίς σοβαρές αλλά και χωρίς να αποκλείονται, παρενέργειες. Η The Ordinary διαθέτει προιόντα με συγκέντρωση από 0,2 εώς 1% σε ρετινόλη και πιθανότατα να τα δοκιμάσουμε στο άμεσο μέλλον ανεβαίνοντας σταδιακά από τα πιο ήπια στα πιο δυνατά ενεργά συστατικά.
Τώρα σχετικά με το Granactive Retinoid 2% in Squalane που περιέχει Hydroxypinacolone Retinoate (εστέρας του ρετινοϊκού οξέος που  λειτουργεί παρόμοια με  την τρετινοΐνη χωρίς να προκαλεί ερεθισμό). Το HPR αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά ρετινοειδών και σύμφωνα με μελέτες έχει καλύτερα αποτελέσματα ενάντια στη γήρανση σε σύγκριση με την ρετινόλη και όλες τις μορφές μη συνταγογραφούμενων ρετινοειδών. Αν μόλις ξεκινάτε τη χρήση ρετινοειδών και δεν θέλετε να το διακινδυνέψετε λόγω ευαισθησίας καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με την πιο ήπια αυτή μορφή ώστε να συνηθίσει η επιδερμίδα και έπειτα προχωράτε σε πιο δυνατή μορφή ρετινοειδών
Λόγω του σκουαλένιου η υφή του μοιάζει με έλαιο που όμως είναι πιο ελαφρύ και ''αραιό'' θα λέγαμε και απορροφάται πιο γρήγορα. Το εφαρμόζουμε αποκλειστικά μόνο το βράδυ και φροντίζουμε πάντα να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας με αντιηλιακό το επόμενο πρωί όπως και μετά την χρήση οξέων.

Μια σημείωση εδώ για το σκουαλένιο που θα το βρείτε και μόνο του σε ξεχωριστό μπουκαλάκι από την The Ordinary, περιέχεται φυσιολογικα στο δέρμα μας και είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό  που  μπορεί να αποτρέψει τη συνεχή απώλεια της ενυδάτωσης  που εμποδίζει την δερματική ελαστικότητα. Ειδικά για την αντιμετώπιση της αφυδατωμένης επιδερμίδας το σκουαλένιο συνίσταται ως ένα από τα απαραίτητα συστατικά και το βρίσκουμε μέσα σε πολλά προϊόντα  ενυδάτωσης.  
Οι συνθέσεις που διαθέτει η The Ordinary με διάφορες μορφές βιταμίνης C μας έχουν μπερδέψει πολύ γιαυτό αποφεύγαμε τόσο καιρό να δοκιμάσουμε αφού το θέμα απαιτεί αρκετό ψάξιμο. Στην επίσημη σελίδα της The Ordinary υπάρχει αναλυτικός  οδηγός  με τα χαρακτηριστικά της κάθε φόρμουλας, με τα υπέρ και τα κατά για την κάθε μία. Η πιο αποτελεσματική σύμφωνα με μελέτες μορφή της βιταμίνης C είναι φυσικά το L-Ascorbic Acid,  όμως εμείς τελικά καταλήξαμε σε μια ασφαλή επιλογή που προκαλεί τον ελάχιστο ερεθισμό, ξεκινώντας από χαμηλή σχετικά συγκέντρωση. Το Ascorbyl Glucoside 12% Solution (12.90 ευρώ) έχει την μορφή ορού οπότε θα ήταν και πιο εύκολο στο layering. Μπορεί να μην έχει τα δραματικά αποτελέσματα του  L-Ascorbic Acid  αφού είναι ένα υδατοδιαλυτό παράγωγο της βιταμίνης C, όμως είναι σταθερό και οι μελέτες δείχνουν να έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην φωτεινότητα της επιδερμίδας. Είναι ένας ελαφρύς ορός, πολύ ευχάριστος στην εφαρμογή, έχει γρήγορη απορρόφηση και τα τσιμπηματάκια τα νιώθεις στο ελάχιστο. Αφού απορροφηθεί θα νιώσετε να κολλάει λίγο το δέρμα στην αφή γιαυτό σίγουρα θα πρέπει να συνδυαστεί μαζί με κάποιο άλλο προϊόν στη συνέχεια. Είναι μια καλή λύση για αρχάριους στην χρήση της βιταμίνης C για να δουν κατά πόσο η επιδερμίδα τους αντιδρά θετικά ή αρνητικά σε αυτήν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πρωί και βράδυ όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε την αντηλιακή προστασία μας όταν χρησιμοποιούμε οξέα και ρετινοειδή. Εκτός από τις 5 φόρμουλες βιταμινης C  που διαθέτει, σύντομα η The Ordinary θα προσθέσει και άλλη μία που φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα, την 100% L-Ascorbic Acid Powder.
Από την κατηγορία αντιοξειδωτικά επιλέξαμε να προσθέσουμε το Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% (7.20 ευρώ). Μια πολύ υψηλή συγκέντρωση σε 2 από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία. Η ρεσβερατρόλη, μια φυσική φαινόλη που βρίσκεται σε αρκετά φυτά (στη συγκεκριμένη φόρμουλα προέρχεται 100% από Japanese Knotweed) και το φερουλικό οξύ, ενα φυτοχημικό αντιοξειδωτικό υψηλής δραστικότητας που βρίσκεται φυσικά στα τοιχώματα φυτικών κυττάρων. Η Τhe Ordinary συστήνει το συγκεκριμένο προϊον να αναμειγνύεται μαζί με βιταμίνη C  ώστε να γίνεται ένα σούπερ δυνατό αντιοξειδωτικό μείγμα. Εμείς το εφαρμόζουμε μετά από το Ascorbyl Glucoside 12% ή καμιά φορά μπορεί να το αναμείξουμε με την κρέμα Natural Moisturizing Factors. Μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί και μόνο του μετά απο water based serums. Μόλις το εφαρμόσετε θα νιώσετε για λίγα δευτερόλεπτα ένα ελαφρύ αίσθημα καύσου κάτι πολύ φυσιολογικό λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης των συστατικών που περιέχει. Η υφή του μοιάζει με ελαφρύ λάδι και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά. Τα αποτελέσματα της χρήσης αντιοξειδωτικών μπορεί να μη φαίνονται άμεσα όμως η δράση τους σίγουρα θα φανεί μακροπρόθεσμα.
Caffeine Solution 5% + EGCG. Ένας ορός για την περιοχή των ματιών  και συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος που οφείλονται σε κούραση, στρες και έλλειψη ύπνου. Οι κληρονομικής φύσεως μαύροι κύκλοι και οι σακκούλες που οφείλονται στην ύπαρξη λίπους κάτω από τα μάτια διευκρινίζεται ότι δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα με την χρήση του.
Η αλήθεια είναι πως στις περιπτώσεις τις δικές μας δεν περιμένουμε ιδιαίτερα αποτελέσματα, όμως είναι τόσο καλές οι κριτικές που έχει το συγκεκριμένο προιόν καθώς και τα συστατικά του πέρα από την καφεϊνη μας άρεσαν και είπαμε να το δοκιμάσουμε σε συνδυασμό με την κρέμα ματιών μας. Το Caffeine Solution 5% + EGCG, εκτός από 5% καφείνη και επιγαλλοκαχετίνη γαλλικού εστέρα (φλαβονοειδή με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) από φύλλα πράσινου τσαγιού, περιέχει και ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ καθώς και γαλακτικό οξύ που επίσης ενισχύει την φωτεινότητα κάτω από τα μάτια. Έχουμε μεγάλη περιέργεια για το συγκεκριμένο αλλά αμφιβάλουμε αν το μπουκάλι των 30ml τελειώσει μέσα σε 12 μήνες που κανονικά πρέπει να καταναλωθεί το προϊόν, αφού μόνο μια σταγόνα είναι αρκετή για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Βέβαια αυτό δεν μας στεναχωρεί ιδιαίτερα αν σκεφτούμε την τιμή του που είναι μόλις 6.70 ευρώ.
Το τελευταίο είναι ένα primer, για την ακρίβεια ίσως το φθηνότερο primer που έχουμε στην κατοχή μας αφού κοστίζει μόλις 4.90 ευρώ. Το High Adherence Silicone Primer απευθύνεται σε όσους αρέσουν τα προιόντα που περιέχουν σιλικόνες και χρησιμοποιούνται πριν το μακιγιάζ για να λειάνουν την υφή της επιδερμίδας και να διατηρήσουν το make up αναλλοίωτο για πολλές ώρες. Η The Ordinary το περιγράφει ως ένα προιόν που δίνει ματ όψη ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και θαμπώνει την όψη των πόρων ενώ παρατείνει την διάρκεια του μακιγιάζ. Εμείς το δοκιμάσαμε καθαρά από περιέργεια και το βρίσκουμε αξιοπρεπέστατο φτάνει να βολεύεται κάποιος την σιλικονούχα υφή ως βάση μακιγιάζ. Θα προτιμούσαμε ίσως να έχει λίγο περισσότερη ενυδατική σύνθεση και απ' ότι φαίνεται από κάποιες δοκιμές, σε μας ταιριάζει περισσότερο με τα foundation λάμψης ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στο αποτέλεσμα τουλάχιστον για την χειμωνιάτικη εποχή που διανύουμε. 
Η πλήρης λίστα συστατικών για το κάθε ένα από τα προϊόντα The Ordinary που αναφέραμε βρίσκεται στην επίσημη σελίδα της εταιρείας.



By Hara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου