Σελίδες

Flickr Images

Fillerina Filler Treatment!

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές σε αυτό το blog για το υαλουρονικό οξύ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί απολαμβάνουμε τα προϊόντα που το έχουν ως κύριο συστατικό. 

Δεν έχουμε καταφύγει ακόμα στο ενέσιμο υαλουρονικό αλλά αν χρειαστεί θα το τολμήσουμε αφού αποτελεί μια γρήγορη κι αποτελεσματική θεραπεία ''γεμίσματος'' των ρυτίδων. Μέχρι όμως να νιώσουμε αυτήν την ανάγκη, ψάχνουμε για προϊόντα που περιέχουν ενεργά συστατικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετικά με το υαλουρονικό, περισσότερα από ένα είδη υαλουρονικού οξέος. Στις περισσότερες κρέμες ή ορούς συναντάμε υαλουρονικό που διεισδύει μόνο μερικώς στο δέρμα δημιουργώντας ένα φιλμ στην επιφάνεια και ενυδατώνει τα τοπικά στρώματα της κεράτινης στοιβάδας. Σιγά σιγά ολοένα και περισσότερα προϊόντα περιέχουν περισσότερα από ένα είδη υαλουρονικών με διαφορετικά μοριακά βάρη και μεγέθη ώστε να διεισδύουν σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.   


Μια διαφορετική προσέγγιση γεμίσματος των ρυτίδων δημιούργησε η ελβετική εταιρεία Labo με έρευνες που ξεκίνησαν από το 2007. Σκοπός η ανάπτυξη και  τελειοποίηση μιας δερμοκαλλυντικής αγωγής γεμίσματος των ρυτίδων και αύξησης του όγκου των ζυγωματικών και των χειλιών, χωρίς ενέσεις, με εύκολη εξωτερική εφαρμογή στο σπίτι. Η αγωγή αποτελείται από ένα Filler gel, με υψηλή συγκέντρωση σε 6-8 υαλουρονικά οξέα, τα οποία έχουν απορρόφηση σε βάθος από τις διαφορετικές στιβάδες της επιδερμίδας και ένα Φιλμ θρέψης, το οποίο εφαρμόζεται στο πρόσωπο μετά το Filler gel και ολοκληρώνει την αγωγή.
Η Fillerina ενδείκνυται για το γέμισμα των γραμμών έκφρασης, των ρυτίδων και των σημείων του προσώπου που παρουσιάζουν χαλάρωση: ζυγωματικά, περίγραμμα του προσώπου, χείλη. Εφαρμόζεται με το ειδικό απλικατέρ για να μεγιστοποιηθεί η δράση του Filler gel, αφού είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η κατάλληλη ποσότητα με ακρίβεια κατά μήκος των ρυτίδων. Οι ειδικοί της Labo συνιστούν για βέλτιστα αποτελέσματα την κατανάλωση 2 ποτηριών νερού, μισή ώρα πριν την αγωγή Fillerina.
Στην φώτο με τον πίνακα πιο κάτω παρουσιαζονται τα διάφορα μόρια υαλουρονικού με το μοριακό τους βάρος σε Dalton (Da: μονάδα μοριακού βάρους) που περιέχοναι στις  συνθεσεις Fillerina και Fillerina Plus.H δράση του υαλουρονικού οξέος συμπληρώνεται από άλλα δραστικά συστατικά: To πεπτίδιο Matrifull, το οποίο μεταφέρεται  από την κυκλοδεξτρίνη, προωθεί τη θρέψη των ιστών του δέρματος και τη φυσική επεξεργασία των ουσιών πλήρωσης, για σταδιακή και προοδευτική αύξηση του όγκου. Ένα εξαπεπτίδιο ρυθμίζει τη διαδερμική κυκλοφορία του νερού, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.
Η σειρά αποτελείται επιπλέον από τα πιο κάτω προϊόντα:
  •     Fillerina Plus: Mε 8 υαλουρονικά οξέα: για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ (γραμμές έκφρασης, ρυτίδες γήρανσης, ανάγλυφη υφή της επιδερμίδας) και για τη βελτίωση του όγκου των ζυγωματικών και των χειλιών
  •     Fillerina Breast: Δερμοκαλλυντική αγωγή για αύξηση του μεγέθους και για σύσφιξη του στήθους
  •     Fillerina Lip Volume: Δερμοκαλλυντική αγωγή Filler για αύξηση του όγκου στα χείλη
Η αγωγή Fillerina είναι διαθέσιμη σε 3 βαθμούς ανάλογα με την ηλικία και τα σημάδια γήρανσης σε κάθε περίπτωση καθώς και η Fillerina Plus με αλλούς 2 βαθμούς  για περιπτώσεις έντονης και σοβαρής χαλάρωσης των ιστών με έντονα και σοβαρά σημάδια γήρανσης.
Να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται για ενέσιμο προϊόν αφού εφαρμόζεται με ένα διαβαθμισμένο απλικατέρ ακριβείας με ακροφύσιο για να τοποθετείται το τζελ στοχευμένα επάνω στις ρυτίδες, στα χείλη και στα ζυγωματικά που έχουν απώλεια όγκου.Μεταξύ του βαθμού 1 και 2 προτίμησα τον 2 για να είναι πιο ενισχυμένη η αγωγή. 


Κύριο δραστικό συστατικό ένα μείγμα 6 διαφορετικών μορίων υαλουρονικού οξέος διαφορετικού μοριακού βάρους και μεγέθους που μεταφέρονται σε βάθος από έναν ειδικό φορέα και διεισδύουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στις στιβάδες του δέρματος (δοκιμές ex-vivo), με αποτέλεσμα να γεμίζουν και να αυξάνουν τον όγκο των ιστών.
 
Καταρχήν να πω ότι πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε το Fillerina Treatment βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να διαθέσετε λίγο χρόνο. Προτιμότερο φυσικά είναι να γίνεται την νύχτα η όλη διαδικασία γιατί θα χρειαστεί να περιμένετε να απορροφηθεί το τζελ. Εγώ έκανα την αγωγή η οποία  διαρκεί 14 μέρες, την περιόδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών και χαλάρωνα διαβάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο όχι μόνο για να είναι ευχάριστος ο χρόνος αναμονής αλλά γιατί θα πρέπει να ελαττωθούν οι κινήσεις στο πρόσωπο κατά την διαρκεια απορρόφησης του τζελ. Επίσης σε κάτι άλλο που θα πρέπει να δεσμευτείτε είναι η κατανάλωση 2 ποτηριών νερού 30 λεπτά πριν την εφαρμογή. Αυτό ήταν που με δυσκόλεψε περισσότερο απ όλη την διαδικασία. Πίεσα τον εαυτό μου όμως αφού έτσι ενισχύεται η δράση του προϊόντος. Θεώρησα πολύ έξυπνη την εφαρμογή του τζελ με το απλικατέρ γιατί μου επέτρεπε να εστιάσω σε οριζόντιες λεπτές ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυο όπου έχουν αρχίσει να σχηματίζονται μικρές γραμμές, στο πόδι της χήνας όπου δεν υπάρχει ακόμα ορατό πρόβλημα αλλά θέλω να το διατηρήσω, στις ρινοπαρειακές γραμμές έκφρασης, στα χείλη για την διατήρηση αλλά και γιατί όχι ενίσχυση του όγκου τους όπως και στα ζυγωματικά και τέλος στις γραμμές του λαιμού. 

Οι οδηγίες λένε πως πρέπει να εφαρμόζουμε 2ml από το gel γεμίσματος  κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γεμίζουμε 2 φορές το απλικατέρ που έχει χωριτικότητα 1ml. Στη δική μου περίπτωση με το 1,5ml είχα καλύψει όλες τις περιοχές που είχαν ανάγκη και όταν τελικά είχε απορροφηθεί άφηνε υπολείμματα σαν γραμμές, κάτι που σύμφωνα με τις οδηγίες σημαίνει ότι η ποσότητα που εφαρμόστηκε ήταν υπερβολική σε σύγκριση με αυτό που χρειάζεται ο υπό θεραπεία  δερματικός ιστός. Δεδομένου  ότι για την αγωγή δεν πρέπει να μειώνεται η ποσότητα του τζελ κάτω από το 1,5ml συνέχισα έτσι και αφαιρούσα τα υπολείμματα εύκολα με τα δάχτυλα. Επίσης το 10λεπτο που ανέφεραν οι οδηγίες  για να απορροφηθεί το τζελ ήταν λίγο για μένα οπότε περίμενα λίγο παραπάνω μέχρι να δω ότι απορροφήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ώστε στη συνέχεια να ταμπονάρω  με την παλάμη όπου υπήρχε ακόμα λίγο τζελ. Υποθέτω ότι ίσως τελικά η σωστότερη επιλογή για μένα σε βαθμίδα να μην ήταν η 2 αλλά η 1. Πολλές φορές κάνουμε λάθος με το να επιλέγουμε πιο ενισχυμένα προϊόντα από αυτά που έχουμε ανάγκη νομίζοντας πως θα έχουμε έτσι γρηγορότερα αποτελέσματα.
Στη συνέχεια έρχεται η σειρά του φιλμ θρέψης το οποίο εγγυάται μια επαρκή ποσότητα ενυδατικών και θρεπτικών ουσιών και ολοκληρώνει την εφαρμογή του τζελ γεμίσματος. Η ποσότητα του φιλμ συνίσταται να είναι γύρω στο 1ml, ποσότητα που  εμένα με υπερκάλυπτε σε πρόσωπο και λαιμό. Οι οδηγίες επίσης αναφέρουν ότι  σε λιπαρά δέρματα θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το φιλμ θρέψης αν θέλουμε, κάτι που αρχικά με έκανε να πιστεύω ότι θα ήταν πολύ βαρύ. Έκανα λάθος όμως, δεν ήταν καθόλου βαριά σύνθεση. Μετά από την εφαρμογή δεν γυάλιζε το δέρμα μου, ούτε καν το επόμενο πρωί όπως συμβαίνει με βαριές ενυδατικές οπότε θα συμβούλευα να μην το παραλείψετε ακόμα και αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Στο τέλος της αγωγής μετά το πέρας των 14 ημερών περίσσεψε γύρω στο 1/3 από το φιλμ θρέψης το οποίο συνέχισα να χρησιμοποιώ τη νύχτα μετά από ορούς περιποίησης.
Κατά τη διάρκεια της απορρόφησης του τζελ γεμίσματος μπορεί να νιώσετε ένα μικρό τράβηγμα και μικρά τσιμπήματα στα χείλη, κάτι που οφείλεται στη δράση του προϊόντος. Μετά από κάθε εφαρμογή και των δύο προϊόντων που αποτελούν την δερμοκαλλυντική αγωγή Fillerina μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα στην όψη της επιδερμίδας μου και θα μου άρεσε αυτό το αποτέλεσμα να το είχα κατά τη διάρκεια της μέρας όμως ήταν αδύνατον να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία το πρωί. Παρόλα αυτά ήταν ορατό το αποτέλεσμα στις λεπτές γραμμές στο μέτωπο αφού όπως είναι φυσικό μια βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα έχει καλύτερη όψη που δείχνει πιο ''γεμάτη'' στα σημάδια γήρανσης. Πόσο μάλλον μια αφυδατωμένη επιδερμίδα όπως η δική μου μέτα από μια κούρα ενυδάτωσης που έφτανε πιο βαθιά απ΄όλα τα προϊόντα ενυδάτωσης που χρησιμοποιούσα ως τώρα. Το πιο εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα στα χείλη, κάτι που με κάνει να θέλω να δοκιμάσω και την εξειδικευμένη αγωγή Fillerina Lip Volume. Γενικά θα επαναλάμβανα την όλη διαδικασία που σύμφωνα με την εταιρεία διαρκεί 3-4 μήνες. 
Να σημειώσω ότι είναι κοινός νους ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να δούμε τόσο δραματικό αποτέλεσμα όσο το ενέσιμο filler που τοποθετείται άμεσα εκεί που πρέπει από τα χέρια ενός ειδικού και διαρκεί έως και 12μήνες, χωρίς να χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία απορρόφησης και η επανάληψη καθημερινά για 2 εβδομάδες και συντήρηση του αποτελέσματος με επανάληψη της αγωγής 3-4 φορές τον χρόνο. Για τις γυναίκες όμως που διστάζουν για τους δικούς τους λόγους να καταφύγουν στα ενέσιμα fillers είναι ωραίο που η κοσμετολογία ψάχνει να βρει και άλλες λύσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην άνεση του σπιτιού μας.
Η εταιρεία Labo προτείνει μετά από την αγωγή για την καλύτερη συντήρηση του αποτελέσματος, την χρήση κρέμας ημέρας και νύχτας από τη σειρά Fillerina καθώς και κρέμα ματιών.By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου