Σελίδες

Flickr Images

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+!


Ένα από τα φετινά νέα αντηλιακά που έκανε την εμφάνιση του πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι το Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+. H περιγραφή του πλησιάζει στα χαρακτηριστικά που αναζητούμε και μεις αφού η αντηλιακή προστασία έχει γίνει πλέον ο νούμερο ένα κανόνας  στο δικό μας skin care.
Αυτό που μας ώθησε κυρίως για να το δοκιμάσουμε ήταν η κάλυψη και η σταθερή ματ όψη που υπόσχεται, αφού οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες που έρχονται δεν επιτρέπουν βαρύ makeup.
Ας δούμε όμως πως το περιγράφει η Bioderma:

Ο συνδυασμός φυσικών φίλτρων UVA / UVB και η ευρεσιτεχνία Cellular Bioprotection ™, προστατεύουν άμεσα και μόνιμα το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις των υπεριωδών ακτίνων.

Η ευρεσιτεχνία Cellular Bioprotection ™ ενεργοποιεί τις φυσικές άμυνες του δέρματος, προστατεύει τα κύτταρα και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
Σύνθεση με 100% φυσικά φίλτρα με τεχνολογία Liquid to Powder σε 3 στάδια:
- Με την εφαρμογή η λεπτόρρευστη υφή, για εύκολη & ομοιόμορφη εφαρμογή, μεταμορφώνεται σε ματ αποτέλεσμα πούδρας

 - Η καλή εφαρμογή επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή των χρωστικών και των φίλτρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας, για ομοιόμορφο αποτέλεσμα και απόλυτη προστασία.
 - Οι ενυδατικοί παράγοντες διεισδύουν στα ανώτερα στρώματα του δέρματος αφήνοντας ένα ματ τελείωμα πούδρας.
- Άμεση αποτελεσματικότητα με ματ αποτέλεσμα και αντιμετώπιση των ατελειών
- Πούδρες για ματ αποτέλεσμα και soft-focus για αντιμετώπιση της λιπαρότητας
- Σαλικιλικό οξύ για λείανση της επιδερμίδας και ενίσχυση της λάμψης της

Δράση κατά των ατελειών, μακράς διάρκειας:

 - Η πατέντα Fluidactiv που συνδέεται με το Capryloyl Glycine ρυθμίζει την ποσότητα και την ποιότητα του σμήγματος που παράγεται καθημερινά, αποτρέποντας την εμφάνιση ατελειών.
 

Αρχικά να πούμε ότι τα φυσικά αντηλιακά φίλτρα που περιέχει το κάνουν κατάλληλο ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Στην ευρέως φάσματος προστασία που παρέχει πέρα από τις UVB ακτίνες (SPF 50), η εταιρεία διευκρινίζει και την προστασία ενάντια στις UVA ακτίνες (UVA 25) κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα. Η υφή του είναι απίστευτα λεπτόρευστη και έχει μεταξένια αίσθηση όταν απλώνεται. Το τελείωμα του δεν είναι εντελώς ματ όπως περιγράφεται, με την έννοια του ότι δεν στεγνώνει, όπως για παράδειγμα το Australian Gold Botanical Tinted Face Lotion και το Neostrata Sheer Physical Protection, κάτι που θα αρέσει σίγουρα στις κανονικές-μεικτές επιδερμίδες. Η κάλυψη του όμως είναι σαφώς ανώτερη αν την συγκρίνουμε με αυτά τα δύο αντηλιακά σε σημείο που μπορεί κανείς να την παρομοιάσει με make up ελαφριάς κάλυψης και συν τοις άλλοις υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις. Εμείς επιλέξαμε την απόχρωση light.
H σύνθεση του δίνει το αποτέλεσμα που έχουμε όταν σετάρουμε με πούδρα χωρίς όμως να χάνεται η φρεσκάδα της επιδερμίδας, λόγω των ενυδατικών συστατικών που περιέχει. Ταυτόχρονα καλύπτει τους πόρους όπως κάνει ένα primer οπότε το θεωρούμε πολυχρηστικό. Το γεγονός ότι μπορούμε να παραλείψουμε το foundation τις πολύ ζεστές μέρες και να έχουμε μια ικανοποιητική κάλυψη μαζί με υψηλή προστασία είναι πολύ σημαντικό! Επίσης η απουσία αρώματος ένα ακόμα θετικό καθώς και το σαλικυλικό οξύ που περιέχεται στη σύνθεση βοηθάει στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και των ανοιχτών πόρων.
Το δοκιμάσαμε μόνο του πάνω από μια ελαφριά τζελ κρέμα και παρατηρήσαμε ότι διατηρήθηκε σταθερό για τουλάχιστον 5 ώρες. Όταν το δοκιμάσαμε κάτω από foundation (κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες), η σταθερότητα του παρατάθηκε για περίπου 2 ώρες  χωρίς να χρειαστεί να πουδράρουμε. 
Η Bioderma το περιγράφει ως κατάλληλο για κανονικές, μεικτές-λιπαρές επιδερμίδες. Κατα την γνώμη μας είναι κατάλληλο για κανονικές και μεικτές και όχι για πολύ λιπαρές επιδερμίδες που έχουν απαίτηση για έντονο ματ αποτέλεσμα.
Χαιρόμαστε που η εποχή των βαριών αντηλιακών συνθέσεων έχει περάσει γιατί αυτό ωθεί όλο και περισσότερο κόσμο να προστατεύει το δέρμα του χωρίς πλέον την δικαιολογία ότι τα αντηλιακά αφήνουν ασπρίλα και δείχνουν άσχημα. Σίγουρα το Bioderma  Photoderm Nude Touch ανήκει στην κατηγορία των αντηλιακών με ωραίο καλλυντικό αποτέλεσμα και άνετα θα το προσαρμόσουμε στην ρουτίνα μας!


By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου