Σελίδες

Flickr Images

Slow Age!


Εδώ και μερικές μέρες ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε την Slow Age μια κρέμα-επίτευγμα της εταιρείας Vichy! Όπως έχουμε ξαναπεί σε αυτό το blog, μας ενδιαφέρει ότι καινούργιο παρουσιάζει η κοσμετολογία όσον αφορά το κομμάτι της αντιηλιακής προστασίας, ειδικά όταν ενσωματώνεται σε μια αντιοξειδωτική-αντιγηραντική κρέμα ημέρας.
Πέρα από τα υπόλοιπα οφέλη της κρέμας που θα δούμε πιο κάτω, τα αντιηλιακά φίλτρα μέσα στην κρέμα που πολλές φορές λειτουργεί και ως βάση μακιγιάζ, διευκολύνουν στην εφαρμογή του αφού δεν απαιτούνται πολλά στρώματα από προϊόντα που δεν συνεργάζονται κάλά μεταξύ τους.  Και θα το ξαναπούμε για μία άλλη φορά και ας γίνουμε κουραστικές. Χρησιμοποιώντας προϊόντα που προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, έχουμε κάνει την περισσότερη δουλειά στο θέμα της αντιγήρανσης.
Προς μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε μπροστά σε μια κρέμα λεπτόρευστη, με διακριτικό άρωμα, που απορροφάται πλήρως χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας ακόμα και σε επιδερμίδα που συχνά γυαλίζει ύστερα από την εφαρμογή κρέμας ημέρας.  Με δείκτη προστασίας SPF 25, είναι 100% κατάλληλη για λιπαρό-μεικτό δέρμα που δεν ανέχεται εύκολα την ύπαρξη φίλτρων στις συνθέσεις που συναντάμε συνήθως στις κρέμες ημέρας με SPF. Ας δούμε όμως πως το κατάφεραν αυτό τα εργαστήρια της Vichy.

Η υπεριώδης ακτινοβολία στην οποία εκτιθόμαστε καθημερινά αποτελείται κατά 25% από ακτίνες UVB και κατά 75% από ακτίνες UVA. Οι UVA, άλλωστε, συμπεριλαμβανομένων και των μακρών UVA που διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα, υπάρχουν όλο τον χρόνο.

Η Vichy θέλησε να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην προστασία της επιδερμίδας ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, καταφέρνοντας έτσι να προσφέρει στις γυναίκες μια απολαυστική εμπειρία των αισθήσεων -παρά τα άβολα φίλτρα ευρέος φάσματος (UVB & ως και μακρές UVA). Στόχος ήταν η κάθε εφαρμογή να είναι μια στιγμή απόλαυσης, αφού, σε τελική ανάλυση, η επιτυχία του Slow Âge εξαρτάται από τη μακροπρόθεσμη, καθημερινή της χρήση.

Ο συνδυασμός όλων των ενεργών δραστικών συστατικών της σύνθεσης και των φίλτρων UV σε μια εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή που να προσφέρει άνεση δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Για να αντισταθμίσουν τη λιπαρή αίσθηση και τα λευκά ίχνη που συχνά αφήνουν τα φίλτρα UV, τα Εργαστήρια Vichy ενσωμάτωσαν στη σύνθεση ένα ειδικό μείγμα κηρών που βελτιστοποιούν την απορρόφηση στην επιδερμίδα, καθώς και διοξείδιο του πυριτίου για βελούδινη υφή. Αυτή η πρωτοφανής σύνθεση παίρνει, αρχικά, τη μορφή σταγονιδίων που γίνονται αμέσως ένα με την επιδερμίδα, αφήνοντας μεταξένιο τελείωμα. Τίποτα δεν προδίδει την ύπαρξη φίλτρων!

Για να εξασφαλιστεί η ευχάριστη εφαρμογή, έπρεπε επίσης το άρωμα να καλύπτει αυτή την ιδιαίτερη οσμή που έχουν τα φίλτρα UV. Το άρωμα σχεδιάστηκε ειδικά για να αντικατοπτρίσει όλη την ηφαιστειακή δύναμη του Ιαματικού Νερού της Vichy, φέρνοντας τις γυναίκες κοντά στη φύση. Ο Philippe Romano, ξακουστή μύτη, δημιούργησε το άρωμα με βάση το δίπολο δύναμη-φρεσκάδα. Τέλος, η σύσταση του αρώματος ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακόμη και της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Τα όπλα που επέλεξε η εταιρεία για να εμπλουτίσει την κρέμα αυτή έχουν άρωμα Ασίας.


Από τα χιλιάδες είδη φυτών που ευδοκιμούν στην Κίνα, τα Εργαστήρια Vichy επέλεξαν ένα. 
Το Baicalin παρουσιάζει εξαιρετική ανθεκτικότητα, χαρακτηριστικό που οφείλει στην καταγωγή της: προέρχεται από την περιοχή Σαανξί, ένα μέρος με υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία και δριμύ ψύχος. Η δύναμη του Baicalin πηγάζει από τις ρίζες του, οι οποίες αποκαλούνται "χρυσές ρίζες". 

Εδώ και 2.000 χρόνια, το Baicalin είναι ένα από τα 50 σημαντικότερα βότανα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Τα Εργαστήρια Vichy απέδειξαν τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του.  Επίσης, το φάσμα της αντιοξειδωτικής του δράσης αποδείχθηκε πιο ισχυρό έναντι διαφόρων μορίων αναφοράς, όπως η Βιταμίνη C και η Βιταμίνη Ε.


Η Slow Âge συνδυάζει μοναδικά το αντιοξειδωτικό εκχύλισμα ριζών Βαϊκαλίνης, το τονωτικό συστατικό Bifidus που προέρχεται από προβιοτικά, και το Ιαματικό Νερό Μεταλλοποίησης της Vichy.

Έχοντας ξαναμιλήσει για τα συστατικά ζύμωσης που χρησιμοποιούν φανατικά στις χώρες της Άπω Ανατολής, η Δύση φαίνεται να έχει υιοθετίσει την χρήση τους όλο και περισσότερο στα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Τα προβιοτικά είναι ζώντες μικροοργανισμοί που έχουν, προ πολλού, υπάρξει αντικείμενο μελετών λόγω της ευεργετικής τους επίδρασης στην υγεία του ανθρώπου, και ιδίως στη μικροχλωρίδα του εντέρου.
Το Bifidus είναι παράγωγο προβιοτικών, και αποτελεί προϊόν της ζύμωσης του βακτηρίου Bifidobacterium Longum. Το Bifidus ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, κάτι που αποφέρει εκπληκτικά οφέλη: η επιδερμίδα καθίσταται λιγότερο ευπαθής έναντι των περιβαλλοντικών επιθετικών παραγόντων. Ως αποτέλεσμα, μειώνονται τόσο η ξηρότητα όσο και η ευαισθησία.
- Επιπλέον, μειώνει την ευαισθησία της επιδερμίδας. Μετά από 57 ημέρες, παρατηρήθηκε ελάττωση της ευαισθησίας της επιδερμίδας κατά 60%.
- Τέλος, δρα κατά της αφυδάτωσης της επιδερμίδας. Αυτό συνεπάγεται ότι το Bifidus μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ψύχους και του κλιματισμού, επιβραδύνοντας έτσι την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης που οφείλονται στην αφυδάτωση.


Η δραστικότητα των ενεργών συστατικών της φόρμουλας (Ιαματικό νερό της Vichy, baicalin, bifidus) εξασφαλίσθηκε μέσω της εισαγωγής της βαϊκαλίνης και του bifidus σε χαμηλότερη θερμοκρασία (μικρότερη των 45ο C), ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μείωση της αποδοτικότητας σχετιζόμενη με τη θερμότητα.

Η δική μας άποψη δεν θα μπορούσε να είναι πιο θετική από ποτέ αφού η εν λόγω κρέμα δρα προληπτικά για να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης άρα είναι μια καθαρή επένδυση το να την συμπεριλάβουμε στην καθημερινή ρουτίνα μας. Το μπουκαλάκι των 50ml διαθέτει αντλία, κάτι που θεωρούμε σημαντικό για την διατήρηση των ενεργών συστατικών της κρέμας. Καθώς διανύουμε χειμωνιάτικη περίοδο και η επιδερμίδα μας δεν εκκρίνει υπερβολική λιπαρότητα, χρησιμοποιούμε έναν ενυδατικό ορό πριν από την χρήση της για να ενισχύσουμε περισσότερο την ενυδάτωση αφού το κρύο φέτος φαίνεται να είναι πιο τσουχτερό. Ανυπομονούμε να την χρησιμοποιήσουμε όμως και όταν ζεσταθεί ο καιρός γιατί εκτός των αντιοξειδωτικών-αντιγηραντικών συστατικών, θα έχει καλύψει δύο βασικές ανάγκες μας, το να μην γυαλίζουμε και το να έχουμε στοιχειώδη προστασία από τον ήλιο χωρίς να χρειάζονται πολλες στρώσεις προϊόντων.




By Hara

2 σχόλια:

  1. τιμούλα γνωρίζουμε.Γενικά αγαπάμε vichy δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κανονική τιμή είναι γύρω στα 30 ευρώ όμως αν κάνεις έρευνα στα φαρμακεία online μπορείς να την βρείς πολύ φθηνότερα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή