Σελίδες

Flickr Images

Current cleansing-exfoliating routine!

Καθαρισμός και απολέπιση. Μια απαραίτητη διαδικασία που είναι απολύτως αναγκαία αν θέλουμε τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Το πρώτο βήμα καθαρισμού τουλάχιστον για τον χειμώνα προτιμώ να είναι σε μορφή balm λόγω των ελαίων που περιέχει όπως προτείνει και η κορεάτικη μέθοδος καθαρισμού. To No 1 Purity Cleansing Balm της σειράς ROSA CENTIFOLIA™ από την εταιρεία REN, είναι ένα βάλσαμο με μια πολύ χαλαρωτική μυρωδιά τριαντάφυλλου που σου δίνει  την αίσθηση της περιποίησης σε spa. Η διαδικασία είναι ακριβώς  όπως περιγράφεται παρακάτω και την απολαμβάνω γιατί ο καθαρισμός θα πρέπει να είναι απολαυστικός και όχι βαρετός.

Όταν αναμιγνύεται με νερό, μεταμορφώνεται σε ένα πλούσιο γαλάκτωμα και προσφέρει στο δέρμα απαλό καθαρισμό από ρύπους, μακιγιάζ και αδιάβροχη μάσκαρα.

Βιοενεργά Συστατικά:
Bisabolol από έλαια χαμομηλιού, Ροδέλαιο από μαροκινό ρόδο, Εκχύλισμα βιολέτας, Προβιοτικοί ολιγοσακχαρίτες από φυσικά σάκχαρα, Φωσφολιπίδια από λεκιθίνη, Λινολεικό οξύ από έλαια αγριοτριανταφυλλιάς.



Το δεύτερο βήμα καθαρισμού είναι από μια εταιρεία που την θαύμαζα σερφάροντας στο cultbeauty και ενθουσιαστήκα τόσο όταν είδα ότι είναι πλέον διαθέσιμα κάποια από τα προϊόντα της στα καταστήματα Sephora.

H Youth To The People συνδυάζει επιστήμη και διατροφή, συνθέσεις ακριβείς και εξατομικευμένες.

Το γυάλινο μπουκάλι με την αντλία σε προδιαθέτει θετικά σαν να πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάτι πολύ υγιεινό στο δέρμα σου. Το Age Prevention Superfood Cleanser είναι ένα τζελ ντεμακιγιάζ με  βάση το σγουρό λάχανο, το σπανάκι και το πράσινο τσάι. Αφού είναι τόσο καλό να τα καταναλώνουμε στη διατροφή μας γιατί όχι να μην κάνουν καλό και στο δέρμα μας; 

To σγουρό λάχανο που είναι και το star συστατικό της  σύνθεσης, πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E και Κ δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες όπως επίσης και το σπανάκι με το πράσινο τσάι ως αντιοξειδωτικά και πλούσια σε πολυφαινόλες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Ένα προϊόν 100% vegan ακόμα και στη συσκευασία του, αποτελεί ένα πρωτότυπο τζελ καθαρισμού.

Η μυρωδιά του μοιάζει σαν πρασινάδα που μου είναι πολύ ευχάριστη. Δεν κάνει σχεδόν καθόλου αφρό, πράγμα που δείχνει πόσο αγνή είναι η σύνθεση του οπότε σίγουρα χρειάζεται και το πρώτο βήμα καθαρισμού που ανέφερα πιο πάνω για να απομακρύνει τα πάντα. Γενικά σου αφήνει μια φρεσκάδα, ειδικά το πρωί η μυρωδιά του σε ξυπνάει και είναι εξαιρετικά απαλό. Το βρίσκω τέλειο για το ευαίσθητο δέρμα γιατί δεν είναι ένα ''επιθετικό'' cleanser.


Και επιστρέφουμε σε ακόμα ένα προϊόν REN. Έχοντας εκτιμήσει πολύ τελευταία την απολέπιση με οξέα πρόσθεσα το Radiance Micropolish Cleanser από τη σειρά Radiance της REN που συνδυάζει την χημική με την μηχανική απολέπιση. 

Το Radiance Micropolish Cleanser, είναι μια φόρμουλα διπλής δράσης που καθαρίζει βαθιά και απολεπίζει απαλά.

Βιοενεργά συστατικά:
  • Η παπαΐνη από Μεξικάνικη Παπάγια βοηθάει στην απολέπιση του δέρματος και μειώνει την φλεγμονή
  • Γλυκολικό οξύ από ανανά απολεπίζει, αποσυμφορεί και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να ανανεώσει την επιφάνεια του δέρματος
  • Μικροσφαιρίδια από σκόνη Κεχριμπαριού απολεπίζουν και γυαλίζουν την επιφάνεια του δέρματος
  • Γαλακτικό οξύ από εκχύλισμα passionfruit που απολεπίζει, αποσυμφορεί και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος.
Χάρη στα AHA που περιέχει, αυτό που παρατηρώ μόλις το χρησιμοποιήσω είναι λάμψη στην επιδερμίδα. Οι κόκκοι του  είναι πολύ λεπτοί με αποτέλεσμα να μην γδέρνουν το δέρμα. Εγώ επιμένω στη ζώνη Τ που έχει την περισσότερη ανάγκη για απολέπιση και λιγότερο στα μάγουλα. Κανονικά δεν είναι κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα αλλά κάνω αυτή τη μικρή παρασπονδία για να δω αν με την χρήση προϊόντων με ΑΗΑ καταφέρω να δω αποτέλεσμα στην υφή της επιδερμίδας μου. Αντί για 2-3 φορές εγώ το χρησιμοποιώ μια φορά την εβδομάδα.

Η REN είναι αγγλική εταιρία που ιδρύθηκε το 2000. Όλα τα προϊόντα είναι made in UK. REN σημαίνει καθαρό στα Σουηδικά, ερμηνεία που αντιπροσωπεύει την φιλοσοφία της σύνθεσης και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων, καθώς και την μέριμνα για το περιβάλλον. Τα προϊόντα REN χαρακτηρίζονται από τις έννοιες, της προσιτής πολυτέλειας και της υψηλής αποτελεσματικότητας. Η REN χρησιμοποιεί τα καλύτερα και ποιοτικότερα συστατικά, φυσικής και βιολογικής προέλευσης, παγκοσμίως. Η REN είναι UNISEX, διαχωρίζει τα προϊόντα της ΜΟΝΟ σε τύπους δέρματος.


Το επόμενο προϊόν απολέπισης αντιθέτως είναι κατάλληλο και για ευαίσθητα δέρματα και έρχεται από την κορεάτικη εταιρεία Dr. Jart+ που τη βρίσκουμε πλέον πολύ κόντά μας, στα καταστήματα Sephora.
Το Dermaclear™ Micro Milk Peel είναι ένα ήπιο διφασικό toner για μικροαπολέπιση, εμπνευσμένο από δερματολογικά peeling που είναι πολύ διαδεδομένα στην Ασία. 

Απολεπίζει απαλά, καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρους χάρη στην απολεπιστική του σύνθεση με ΑΗΑ, ΒΗΑ και PHA. Παράλληλα το γάλα καρύδας  καταπραΰνει ενώ η πανθενόλη το σκουαλένιο και η αλαντοίνη ενυδατώνουν την επιδερμίδα δημιουργώντας ένα ενυδατικό προστατευτικό φράγμα που ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βελτιώνει την υφή της. Η γλουταθειόνη ανανεώνει την επιδερμίδα διεγείροντας την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, χαρίζοντας πιο φωτεινή και ομοιογενή όψη, καθώς η επιδερμίδα ακτινοβολεί από υγεία. 

Στη συσκευασία περιέχονται cotton pads με διαφορετικές όψεις. Η μία πλευρά με υφή γάζας είναι κατάλληλη για κανονικές-μεικτές επιδερμίδες ενώ η άλλη με λεία υφή για τις ευαίσθητες. Αφού ανακινήσουμε καλά το μπουκάλι εμποτίζουμε το pad στην πλευρά που μας ταιριάζει και απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο αφήνοντας το να δράσει για ένα λεπτό προτού το αφαιρέσουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε την εμποτισμένη γάζα σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή που χρειάζεται απολέπιση για 3 λεπτά και μετά να ξεπλύνουμε.
Είναι  κατάλληλο για όσους θέλουν τα οφέλη ενός προιόντος  peeling χωρίς ερεθισμούς και από τα λίγα toners που έχω δοκιμάσει και βλέπω άμεσο αποτέλεσμα λάμψης και ταυτόχρονα ενυδατωμένη επιδερμίδα έτοιμη να δέχτεί τα επόμενα στάδια περιποίησης. Το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution και ως τώρα τα λατρεύω και τα δύο.

Το επόμενο είναι ένα σφουγγαράκι konjac από την κορεάτικη Erborian. Αν και έχουμε ξαναμιλήσει για αυτού του είδους  τα σφουγγαράκια να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα ασιατικό φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην Κορέα, για τον καθαρισμό του προσώπου και του σώματος. Επέλεξα το πράσινο ώστε οι γνωστές καθαριστικές ιδιότητες του konjac να ενισχύονται από το πράσινο τσάι που είναι γνωστό έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Θα το βρείτε και με άνθρακα μπαμπού κατάλληλο για τις λιπαρές επιδερμίδες στα καταστήματα Sephora. Tα konjac sponges τα βρίσκω πολύ βολικά όταν βιάζομαι γιατί απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα πολύ απαλά ειδικά στα πλαινά της μύτης που είναι μια δύσκολη περιοχή.

Μια μικρή ένδειξη ότι δουλεύει όλη αυτή η μέθοδος με τον συγκεκριμένο καθαρισμό-απολέπιση που περιέγραψα είναι ότι έχουν μειωθεί τα μαύρα στίγματα στη μύτη μου και το κυριότερο ότι δεν χρειάζεται να κάνω μάσκες καθαρισμού  ή να τα αφαιρώ με το ειδικό εργαλείο τόσο συχνά όπως συνήθιζα. Επιπλέον υπάρχει αισθητή μείωση των ξηρών περιοχών όπου συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη η εφαρμογή του makeup σε αυτές τις περιοχές. Γενικότερα η χρήση οξέων δείχνει να με οφελεί παρά την ευαισθησία του δέρματος μου γιαυτό  σκοπεύω να την συνεχίσω και αν δεν παρατηρήσω κάτι αρνητικό θα την εντάξω στη μόνιμη ρουτίνα μου.

By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου