Σελίδες

Flickr Images

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturiser and Toleriane Caring Wash!


Μας απασχολεί ιδιαίτερα η φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος γιαυτό και σήμερα θα ασχοληθούμε και πάλι με δύο προϊόντα που φροντίζουν για την διατήρηση της ηρεμίας του.
Όπως δείχνουν νέες μελέτες, η ρίζα του προβλήματος στην ευαίσθητη επιδερμίδα εστιάζεται στην απώλεια όχι ενός αλλά δύο αμυντικών πεδίων στην επιφάνεια του δέρματος. Όταν το δέρμα παύει να επιτελεί αποτελεσματικά τις λειτουργίες του ως φραγμός, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η ρύπανση, μπορούν να διεισδύσουν πιο εύκολα και να προκαλέσουν ερεθισμό.
Ο πρώτος φραγμός είναι τα λιπίδια, το πρώτο επίπεδο του μηχανισμού αυτοπροστασίας του δέρματος, ένα στρώμα ελαίων που λέγεται υδρολιπιδικό φιλμ. Αυτό το πλέγμα δρα σαν φυσικός φραγμός ενάντια σε πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες. Επίσης, συμβάλλει στη συγκράτηση της υγρασίας, κάνοντας το δέρμα πιο φιλόξενο περιβάλλον για τα φιλικά βακτήρια.
Ο δεύτερος φραγμός είναι το ζωντανό οικοσύστημα του ίδιου του δέρματος. Γνωστό ως μικροβίωμα του δέρματος, τα βακτήρια και τα μικρόβια που βρίσκονται στο δέρμα μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής άμυνας του δέρματος μας καθώς μας προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις. 
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ανισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος (τα δισεκατομμύρια μικροοργανισμών  που ζουν στην επιφάνειά του) μπορεί να σχετίζονται με τα συμπτώματα της ευαισθησίας.
Πως όμως θα ενισχύσουμε τους δύο φραγμούς της επιδερμίδας; 
Για την αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ χρειαζόμαστε προϊόντα εμπλουτισμένα με έναν συνδυασμό μαλακτικών, ενυδατικών και απορροφητικών ενεργών συστατικών. Ένα κορυφαίο τέτοιο συστατικό είναι το Ceramide-3, το οποίο αποκαθιστά τα φυσικά λιπίδια που σχηματίζουν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος. 
Για την αναπλήρωση του μικροβιώματος είναι αναγκαία τα πρεβιοτικά, συστατικά νέας γενιάς, όπως το ιαματικό νερό της La Roche-Posay, πλούσια σε ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αύξηση των 500 ειδών βακτηρίων που απαντώνται στο υγιές δέρμα.
Πώς λειτουργούν όμως τα πρεβιοτικά; Ουσιαστικά, η εμπλουτισμένη με πρεβιοτικά περιποίηση μετατρέπει το δέρμα σε ένα φιλόξενο, πρόσφορο περιβάλλον για τα βακτήρια, δηλαδή παρέχει άφθονη ενυδάτωση, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά. 


H La Roche-Posay δημιούργησε την κρέμα Toleriane Sensitive που κάνει δύο πράγματα: επανορθώνει τον φυσικό λιπιδικό φραγμό του δέρματος, όπως μια παραδοσιακή ενυδατική, αλλά και  αποκαθιστά τον δεύτερο φραγμό, το μικροβίωμα και έχει τα εξής δραστικά συστατικά:

Το πρεβιοτικό ιαματικό νερό ενισχύει ολόκληρο το φάσμα της βακτηριακής ποικιλομορφίας, παρέχοντας πολύτιμα μέταλλα (σελήνιο, στρόντιο…), ιχνοστοιχεία και πλήρη ενυδάτωση. 
Τα κηραμίδια αναπληρώνουν τον φυσικό λιπιδικό φραγμό του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια εξαιρετική πηγή άνθρακα από την οποία τρέφονται τα βακτήρια. 
Η νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3) ενισχύει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπράυνση του δέρματος.

Σύμφωνα με την La Roche-Posay η κρέμα Toleriane Sensitive υπόσχεται να ανακουφίσει τα συμπτώματα ευαισθησίας και να ενυδατώσει την επιδερμίδα για 48 ώρες. Αποτελείται από 83% καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά και 17% συμπληρωματικά συστατικά που εξασφαλίζουν άνεση στην εφαρμογή και διατηρούν την ποιότητα της σύνθεσης. Με 0% άρωμα/αιθυλική αλκοόλη, είναι κατάλληλη ακόμα και για παιδιά.
Αναζητώντας αρκετά συχνά συνθέσεις όπως της κλασικής Toleriane για την οποία έχουμε ξαναμιλήσει, δεν μας άφησε καθόλου αδιάφορες αυτό το καινούργιο προϊόν. Οι  μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με τα πρεβιοτικά μπορεί να μην είναι ακόμα αρκετές, όμως είναι ένας πολλά υποσχόμενος τομέας έρευνας της κοσμετολογίας. Η La Roche-Posay είναι πρωτοπόρος στην μελέτη  του μικροβιώματος του δέρματος αφού έχει εξειδικευτεί στην αντμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας οπότε οι μελέτες της έχουν μεγάλη βαρύτητα. Από την άλλη, συστατικά όπως τα ceramides και η νιασιναμίδη με αποδεδειγμένη δράση, είναι μερικά από αυτά που αναζητάμε πλέον σε καλλυντικές συνθέσεις. Σε συνδυασμό με ορό υαλουρονικού οξέος ή οποιοδήποτε άλλο ορό αντιγήρανσης, η κρέμα αυτή βοηθάει εκτός των άλλων στο να σφραγίζει την υγρασία. Η υφή της κάτι μεταξύ κρέμας-τζελ είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στη χρήση. Εμείς προτιμούμε να την χρησιμοποιούμε τη νύχτα, κλειδώνοντας έτσι τα όποια δραστικά συστατικά έχουμε εφαρμόσει πριν.

Καθώς έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το γαλάκτωμα καθαρισμού Toleriane ως πρώτο βήμα καθαρισμού, ήταν αδύνατον να μην ενθουσιαστούμε με το νέο Toleriane Caring Wash.
Οι μινιμαλιστικές συνθέσεις στα προϊόντα καθαρισμού μας αρέσουν ειδικά όταν δεν αφρίζουν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ αγνά. Το συγκεκριμένο έχει μόνο μία επιφανειοδραστική ουσία και δεν περιέχει: σαπούνι, συντηρητικά, άρωμα. Η τεχνολογία cocobetaine κατά την περιγραφή της La Roche-Posay, αφαιρεί τους ρύπους και το makeup χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Θα συμφωνήσουμε σχετικά με την απαλότητα του καθαρισμού αφού αφήνει άνετη και ελαστική την επιδερμίδα όμως όταν χρησιμοποιείται βαρύ μακιγιάζ και ειδικά αντιηλιακό, κατά τη γνώμη μας είναι κατάλληλο ως δεύτερο βήμα καθαρισμού. Περιέχοντας παρόμοια συστατικά με την κρέμα (ceramide NP, νιασιναμίδη, γλυκερίνη), θεωρούμε ότι μαζί αυτά τα δύο προϊοντα είναι ένας ωραίος συνδυασμός για την ανακούφιση των προβλημάτων του ευαίσθητου δέρματος.


By Despoina


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου