Σελίδες

Flickr Images

Anti-aging routine for the eye area: Retinol at night, sun protection during the day!


Eδώ και ένα χρόνο περίπου έχουμε επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στο skin care και έχουμε ξεκινήσει συστηματικά να χρησιμοποιούμε ρετινοειδή.
Έχοντας ενθουσιαστεί με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ψάχναμε για προϊόντα με ρετινόλη και για την περιοχή των ματιών. Δύσκολα όμως συναντάς κάποιο προϊόν για την περιοχή των ματιών που να περιέχει ρετινόλη το οποίο να αναγράφει και την περιεκτικότητα στην σύνθεση της. Όπου εντοπίσαμε κάτι τέτοιο δυστυχώς ήταν στο εξωτερικό και η αποστολή στην Ελλάδα δεν ήταν δυνατή. Τελικά καταλήξαμε στην εταιρεία Medik8® η οποία στην χώρα μας είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένα ινστιτούτα ομορφιάς και spa. Δεν γίνεται όμως να χρησιμοποιείς ρετινόλη στην περιοχή των ματιών το βράδυ και το πρωί να μην την προστατεύεις από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που ψάχνουμε εδώ και καιρό. Έχουμε βρει αντηλιακά βέβαια που είναι κατάλληλα και για την περιοχή των ματιών, όμως κάτι εξειδικευμένο για την ευαίσθητη αυτή περιοχή δεν είναι εύκολο να βρεις. Η εταιρεία Medik8® διαθέτει μια κρέμα ματιών με ισχυρή αντηλιακή προστασία, οπότε ήταν ο τέλειος συνδυασμός με τον ορό ματιών.
Και τα δύο προϊόντα αποδείχτηκαν εξαιρετικά και θα εξηγήσουμε το γιατί.
Όσο καλά και πολλά υποσχόμενα και αν είναι τα συστατικά ενός προϊόντος και ειδικά όταν πρόκειται για την περιοχή των ματιών, δεν σου εγγυώνται ότι θα είναι και εύχρηστα. Σε αυτό πήραμε ένα ρίσκο αν υπολογίσουμε την τιμή τους που σίγουρα δεν μπορείς να την πεις προσιτή. Το ρισκάραμε όμως γιατί δεν είχαμε πολλές επιλογές και ευτυχώς δεν το μετανιώσαμε!  Πιο συγκεκριμένα:


Ο ορός ματιών νύχτας  RETINOL EYE TR είναι ένα ειδικό serum για τη περιοχή των ματιών που βοηθάει στην αποκατάσταση και διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης. Προωθεί τη φυσική απολέπιση των νεκρών κυττάρων, ειδικά στο κουρασμένο και ώριμο δέρμα, ενώ μειώνει το μέγεθος και το βάθος ρυτίδων και λεπτών γραμμών.
  • Περιέχει ρετινόλη (all trans retinol)  0.1%: : Ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και βελτιώνει την υφή του δέρματος.
  • Βιταμίνη Ε: Βοηθά στην προστασία των βλεφαρίδων και των φρυδιών από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Time-release Technology : Βελτιώνει τη σταθερότητα, ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό και εξασφαλίζει αποτελεσματική απορρόφηση.

   
Αφού καθαρίσουμε καλά την περιοχή γύρω από τα μάτια, εφαρμόζουμε μια σταγόνα από τον ορό μέχρι να απορροφηθεί. Μπορείτε αν είστε αρχάριες με την ρετινόλη να  την χρησιμοποιείτε κάθε 3η μέρα τις πρώτες 10 μέρες, κάθε 2η μέρα τις επόμενες 10 μέρες και κάθε μέρα από την 4η εβδομάδα και μετά. Εμείς δεν χρειάστηκε να το κάνουμε αυτό, εφαρμόζουμε τον ορό καθημερινά κάθε βράδυ αφού δεν είχαμε καμία ενόχληση. Μας έκανε εντύπωση κυρίως το ότι αν και ο ορός έχει την υφή λαδιού δεν ενοχλεί τα ευαίσθητα μάτια, ειδικά για την μία από μας που φοράει φακούς επαφής και έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στα προϊόντα με υφή λαδιού ακόμα και αν δεν πλησιάσουν στην περιοχή των ματιών! Αυτό ήταν άλλο ένα ρίσκο όταν διαβάσαμε τα συστατικά του ορού. Όμως σταθήκαμε πολύ τυχερές. Ο ορός δεν μεταφέρεται στο μάτι για να δημιουργήσει ενόχληση. Για την ώρα τον χρησιμοποιούμε μόνο του, μπορείτε όμως να τον συνδυάσετε εφαρμόζοντας τον κάτω από την αγαπημένη σας κρέμα ματιών και αυστηρά μόνο το βράδυ. Το μπουκαλάκι μπορεί να περιέχει μόλις 7ml ορού όμως είναι τόσο απειροελάχιστη η ποσότητα που χρειάζεται που σίγουρα δεν θα τελειώσει πριν από την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του.


Συστατικά: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Limonene.
H ανησυχία που είχαμε για την κρέμα ματιών με αντηλιακή προστασία ήταν στο να μην ερεθίζει τα μάτια αφού αρκετά αντηλιακά περιέχουν φίλτρα που προκαλούν ενόχληση στα ευαίσθητα μάτια και ειδικά στους χρήστες φακών επαφής τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. 

Η Advanced Day Eye Protect  (αναβαθμισμένη φόρμουλα της Hydr8 Eye 360), μια πολυλειτουργική φόρμουλα που παρέχει προστασία ευρέως φάσματος, SPF 30 ενάντια στις UVB ακτίνες και 5* ενάντια στις UVA καθώς και τεχνολογίες anti-pollution, anti-infrared, anti-blue light, anti-A.G.E. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε πόση προστασία παρέχεται ενάντια στις UVA γιατί είναι οι πιο ύπουλες ακτίνες που η ζημιά που κάνουν δεν φαίνεται άμεσα. Και μόνο για αυτό δεν σκεφτήκαμε περισσότερο ώστε να την επιλέξουμε γιατί παρέχοντας προστασία από τον ήλιο κάνουμε ίσως ότι το καλύτερο έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης. Όμως μια προσεκτική ματιά στα συστατικά της κρέμας μας ικανοποιεί ακόμα περισσότερο.
Καρνοσίνη, ένα πεπτίδιο με δράση ενάντια στην γλυκοζυλίωση και προστασία από το υπέρυθρο φως καθώς και ένας συνδυασμός καφείνης και εσπεριδίνης που δρουν ενάντια στο πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Επίσης το εκχύλισμα μορίνγκα συμβάλλει στην προστασία από την περιβαλλοντική ρύπανση και το εκχύλισμα κακάο προστατεύει από το μπλε φως και τις ελεύθερες ρίζες.
Η υφή της είναι πολύ ελαφριά, απορροφάται πολύ γρήγορα, δεν αφήνει ασπρίλα κάτω απ’ το μάτι και δεν περιέχει άρωμα! Τα αντηλιακά της φίλτρα δεν μας δημιούργησαν καμία ενόχληση στο μάτι και μας επιτρέπουν να απλώσουμε και concealer χωρίς πρόβλημα! Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εκτός από την απουσία αρώματος, η κρέμα (όπως και ο ορός ματιών με ρετινόλη) δεν περιέχει αλκοόλ, parabens, συνθετικά χρώματα και συν τοις άλλοις είναι και cruelty free! H συσκευασία της κρέμας που έχει αντλία είναι ένα επιπλέον θετικό που πρέπει να προσθέσουμε.


Συστατικά: Aqua (Water), Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Dicaprylyl Carbonate, Potassium Cetyl Phosphate, Ethylhexyl Triazone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cetearyl Alcohol, Caffeine, Sodium Polyacrylate, Glucosyl Hesperidin, Carnosine, Butylene Glycol, Moringa Oleifera Seed Extract, Benzoic Acid, Polysilicone-11, Ectoin, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Ethylhexylglycerin, Silica, Disodium Phosphate, Dehydroacetic Acid, Disodium EDTA, Citric Acid, Phenoxyethanol, Laureth-12.






 Η Medik8®  έχει δημιουργηθεί, από μία ομάδα βιοχημικών και φαρμακοποιών, στα ιδιόκτητα ερευνητικά εργαστήρια βιοτεχνολογίας στο Λονδίνο. Τα προϊόντα της Medik8® είναι ειδικά σχεδιασμένα για να στοχεύουν στη  γήρανση του δέρματος, την ακμή, την ερυθρότητα, τη μελάγχρωση, τη ξηρότητα,καθώς και τους μαύρους κύκλους. 



By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου