Σελίδες

Flickr Images

Peptides in anti-aging skin care!


Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στα πεπτίδια, όμως αξίζει να σας προτείνουμε ένα ακόμα αξιόλογο προϊόν κατά τη γνώμη μας που περιέχει ένα κοκτέιλ πεπτιδίων και άλλων ενεργών συστατικών αντιγήρανσης.

Τι είναι όμως τα πεπτίδια; Aς φρεσκάρουμε πάλι την μνήμη μας λέγοντας δύο λόγια για αυτήν την πολλά υποσχόμενη κατηγορία ενεργών συστατικών που τα συναντάμε πλέον σε όλο και περισσότερες αντιγηραντικές-αντιρυτιδικές κρέμες.

Τα πεπτίδια είναι μικρά τμήματα πρωτεϊνών που σχηματίζονται από ενώσεις αμινοξέων και αποτελούν δομικές ουσίες του οργανισμού και βασικά συστατικά των κυττάρων. Οι χημικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν συνθετικά πεπτίδια με βιομιμητική δράση γιατί έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα σε μια καλλυντική φόρμουλα. Παρασκευάζονται από ανεξάρτητα αμινοξέα που ενώνονται μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς. Αυτά ταξινομούνται σε ολιγοπεπτίδια (2 έως 10 αμινοξέα) και πολυπεπτίδια (10 έως 100 αμινοξέα). Η επίδραση των μιμητικών πεπτιδίων μοιάζει με τους ακέραιους αυξητικούς παράγοντες ή υπάρχει φυσιολογικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Τα ολιγοπεπτίδια και τα πολυπεπτίδια παίζουν σημαντικό ρόλο ως αυξητικοί παράγοντες ή κυτοκίνες. Τα πεπτίδια τοποθετούνται στη βιομηχανία της φροντίδας του δέρματος ως ‘’επικοινωνοί’’, διαγράφουν την εντολή της γήρανσης και δίνουν την εντολή να επιδιορθωθεί το κυκλοφορικό δίκτυο του δέρματος. Η τεχνολογία των πεπτιδίων αποδεικνύει την αξιοθαύμαστη ικανότητα τους να διαπερνούν το δέρμα χωρίς να δημιουργούν ερυθρότητα ή ερεθισμό. Μεγιστοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου με το να διεγείρουν την αύξηση των κυττάρων κολλαγόνου, που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των λεπτών γραμμών και την αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος και του τόνου.

Μέχρι στιγμής έχουμε χρησιμοποιήσει ορούς κυρίως με τα πεπτίδια Matrixyl 3000 και Argireline (Acetyl Hexapeptide- 8). Η σύνθεση της Version Peptide Face Cream όμως ανάμεσα στα 4 ισχυρά πεπτίδια περιέχει και πεπτίδιο του χαλκού αλλά και D.M.A.E.! Αν προσθέσουμε και την υψηλή περιεκτικότητα της σε υαλουρονικό, αποτελεί μια εντυπωσιακή σύνθεση σύσφιξης για πρόσωπο και λαιμό! Σαφώς και δεν είναι αναγκαία η κρέμα αυτή για νεαρές ηλικίες, όμως σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσουν γυναίκες που έχουν αρχίσει να βλέπουν σημάδια χαλάρωσης ή και ακόμα για πρόληψη!

Η Version Peptide Face Cream περιέχει υψηλή συγκέντρωση τεσσάρων ισχυρών πεπτιδίων φυσικής προέλευσης, Oligopeptide-20, Copper peptide-1, Palmitoyl  Pentapeptide-3 και Acetyl Hexapeptide-8. Το Oligopeptide-20, Copper Peptide-1 και Palmitoyl Pentapeptide-3, αυξάνουν το πάχος του δέρματος και βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση του κουρασμένου και γερασμένου δέρματος ενώ το Acetyl Hexapeptide-8 βοηθάει εμφανώς στην μείωση του βάθους και μεγέθους των ρυτίδων. Επιπλέον περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση Υαλουρονικού Οξέος (40%), για άμεση και μακράς διάρκειας ενυδάτωση, καθώς και D.M.A.E. 3%  με φυσική προέλευση, ανώτερο θρεπτικό συστατικό, που αναγνωρίζεται για τις ιδιότητες του για ''λιφτινγκ-προσώπου''- συσφίγγει και τονώνει τους χαλαρωμένους ιστούς του προσώπου.

Χωρίς αμφιβολία η σύνθεση της κρέμας ειδικά αν την συνδυάσουμε με ρετινοειδή αποτελεί ισχυρό όπλο ενάντια στην γήρανση σύμφωνα με τις μελέτες που γίνονται τα τελευταία  χρόνια από δερματολόγους.

Ας δούμε όμως τι έχουν δείξει οι μέχρι τώρα μελέτες για κάθε ένα από τα ενεργά συστατικά που περιέχει αυτή η κρέμα.

Copper tripeptide-1 (GHK-Cu): Ο χαλκός αναφέρεται συχνά ως το πιο αποτελεσματικό προϊόν αναγέννησης του δέρματος. Επιταχύνει την επιδιόρθωση του ιστού με την διέγερση του σχηματισμού των γλυκοσαμινογλυκανών (GAGs) και την σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ανήκει στα πεπτίδια που προάγουν την παραγωγή των εξωκυτταρικών συστατικών της θεμελιώδους ουσίας. Σε μελέτες που έγιναν σε εθελοντές αποδείχτηκε ότι κρέμα με σύμπλοκο GHK-Cu2+ προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου περισσότερο από αντίστοιχες κρέμες που περιέχουν ασκορβικό οξύ ή ρετινόλη.

Palmitoyl Pentapeptide-3 ή Pal-KTTKS: Το Παλμιτικό Πενταπεπτίδιο-3, γνωστό και ως Matrixyl, είναι ένα από τις πιο αποτελεσματικές πρώτες ύλες διαθέσιμες στην κοσμετική επιστήμη ως αντιγηραντικά προϊόντα. Πρόκειται για πενταπεπτίδιο, δηλαδή με πέντε αμινοξέα και εμπλέκεται  άμεσα στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου. Ήταν όμως απαραίτητος και ένας παράγοντας που να διασφαλίζει την απορρόφηση του πεπτιδίου από την επιδερμίδα. Και αυτός ο υποβοηθητικός παράγοντας που επιλέχθηκε ήταν το παλμιτικό οξύ. Ο συνδυασμός λοιπόν αυτός, του πενταπεπτιδίου με το παλμιτικό οξύ, το Pal-KTTKS, φάνηκε ότι είναι ικανός να διεισδύσει στο δέρμα και να αποτελέσει τη νέα αντιγηραντική θεραπεία. Όταν εφαρμόζεται τοπικά κατά τη διάρκεια του χρόνου, αυξάνει εμφανώς το πάχος του δέρματος και βελτιώνει σημαντικά την όψη της κουρασμένης και γερασμένης επιδερμίδας.

Oligopeptide-20: Ανήκει στην κατηγορία των Growth Fac tor Mimicking Peptides. In vitro αποδείχτηκε ότι:
  • Αυξάνει τον ρυθμό πολλαπλασιασμού των κερατινοκυττάρων και ινοβλαστών.
  • Αυξάνει την σύνθεση κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος από τους ινοβλάστες και τα κερατινοκύτταρα.
  • Μειώνει το ρυθμό απόπτωση και αυξάνει την προσκολλητική ικανότητα των κυττάρων, ενώ βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.
  • In vitro αποδείχτηκε ότι προσλαμβάνεται καλά από την επιδερμίδα και το δέρμα.

Acetyl Hexapeptide-8 : Ο τρόπος που αυτό το πεπτίδιο λειτουργεί, μπορεί να συγκριθεί με την νευροτοξίνη botulism, που οδήγησε τους ερευνητές να συμπεράνουν ότι αυτό το συστατικό είναι ένα μη τοξικό, αντιρυτιδικό πεπτίδιο που αντιπροσωπεύει μια ασφαλή εναλλακτική λύση στις νευροτοξίνες botulism στην κοσμετική. Eίναι ένα Εξαπεπτίδιο (έξι αμινοξέων φυσικής προέλευσης) που αποδεδειγμένα αναστέλλει δύο εσωτερικές διεργασίες που συνεισφέρουν τα μέγιστα στο σχηματισμό των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Hyaluronic Acid: Είναι ένα φυσικό συστατικό που βρίσκεται σε μεγάλη αφθονία στο νεανικό δέρμα. Με το πέρασμα του χρόνου, παράγονται ελεύθερες ρίζες οξυγόνου κυρίως εξαιτίας της έκθεσης σε μολύνσεις και στον ήλιο, αποδομούνται και καταστρέφουν το Υαλουρονικό Οξύ. Στα πενήντα χρόνια μας υπολογίζεται ότι διαθέτουμε λιγότερο από το μισό Υαλουρονικό Οξύ από αυτό που είχαμε στα νεανικά μας χρόνια. Η σύνθεση περιέχει το υψηλότερο διαθέσιμο ποσοστό του 40% Υαλουρονικού Οξέος σε προϊόντα, σταθεροποιημένο μη ζωικής προέλευσης.

D.M.A.E. 3%: με φυσική προέλευση, ανώτερο θρεπτικό συστατικό που αναγνωρίζεται για τις ιδιότητες του για ''λίφτινγκ-προσώπου''. Το  D.M.A.E  όταν αναμιγνύεται με θρεπτικούς και άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του χαλαρωμένου δέρματος με το να δρα στο μικροσκοπικό διάστημα κάτω από το δέρμα εκεί όπου τα νεύρα δρουν στον υποκείμενο μυ. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, αρχίζει να δουλεύει εντός μερικών λεπτών από τη στιγμή της εφαρμογής και η συσφικτική του δράση διαρκεί σχεδόν 24 ώρες. Η συνεχιζόμενη εφαρμογή του καταλήγει σε ορατά πιο σφιχτό δέρμα, οπουδήποτε αυτό εφαρμόζεται. Ενισχύει επίσης, τη δράση των άλλων αντιοξειδωτικών και καταλήγει σε αύξηση της απαλότητας και μείωση των λεπτών ρυτίδων.

Ingredients: Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Squalane, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Betaine, Tricaprylin, Macadamia Terniflolia Seed Oil, Butylene Glycol, Polymethyl Methacrylate, Lecithin, Sodium Hyaluronate, Acetyl Hexapeptide-8, Copper Tripeptide-1, Oligopeptide-20, Palmitoyl Pentapeptide-3, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower), Seed Oil, Phospholipids, Tartaric Acid, Glycerin, Alcohol, Dimethyl MEA, Sodium Acrylates Copolymer, Hydrogenated Polyisobutene, Polyglyceryl-10 Stearate, Glyceryl Stearate, Xanthan, Gum, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Glyceryl Caprylate, Chlorphenesin, Sodium Hydroxide, Parfum.


Πέρα από τα πολλά υποσχόμενα συστατικά, πρέπει να αναφερθούμε και στην καλλυντική συμπεριφορά της κρέμας αυτής. Απορροφάται γρήγορα χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα  ενώ έχει μια διακριτική ανεπαίσθητη μυρωδιά. Μπορεί να φορεθεί πρωί και βράδυ από όλους τους τύπους επιδερμίδας. Εμείς την εφαρμόζουμε ως το τελευταίο βήμα της βραδυνής περιποίησης. Η Version εκτός από την κρέμα προσώπου, διαθέτει και την αντίστοιχη κρέμα ματιών με τα ίδια ενεργά συστατικά. Έτσι πάνω από τον ορό ματιών με ρετινόλη που χρησιμοποιούμε την νύχτα, απλώνουμε την Peptide Eye Cream.
Αν και θα χρειαστούν αρκετές έρευνες ακόμη, τα μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά αποτελέσματα που δείχνουν να έχουν τα πεπτίδια στην παραγωγή κολλαγόνου, μας έχουν οδηγήσει στο να μην παραλείπουμε να τα συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό μας skin care. Ας μη ξεχνάμε ότι τα πεπτίδια συν τοις άλλοις είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας. Αν και δεν είναι άμεσα ορατό το αποτέλεσμα από την χρήση πεπτιδίων, θα πρέπει να δώσουμε χρόνο και φυσικά να μη βασιζόμαστε μόνο σε μια κατηγορία συστατικών για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα που έχει βρει η κοσμετική επιστήμη ότι βοηθούν στην διατήρηση της καλής κατάστασης της επιδερμίδας. Αντηλιακή προστασία και αντιοξειδωτικά κατά τη διάρκεια της μέρας,  άλφα-βήτα υδροξυοξέα, ρετινοειδή, πεπτίδια και καλή ενυδάτωση με φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες τη νύχτα. Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ τον λαιμό και παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη κρέμα λόγω της συσφικτικής της δράσης θεωρούμε ότι αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στις κρέμες λαιμού!

Η Version είναι μια εταιρεία με παράδοση 20 ετών στον χώρο των δερμοκαλλυντικών. Από το έτος ίδρυσης της, το 1992, συνεργάζεται με κορυφαίους δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, γυναικολόγους, κοσμετολόγους και χημικούς ερευνητές για να δημιουργήσει προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Τα προϊόντα της Version υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές αποτελεσματικότητας και ανοχής σε συνεργασία με ερευνητικά τμήματα Πανεπιστημιακών Δερματολογικών Κλινικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν δοκιμάζονται σε ζώα και δεν περιέχουν συστατικά ή παράγωγα ζωικής πρέλευσης.

By Hara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου