Σελίδες

Flickr Images

Peter Thomas Roth FIRMx Peeling Gel!

Μετά από θεραπεία με τρετινοΐνη όπου για ένα διάστημα το δέρμα μου ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και είχα ανάγκη να απομακρύνω το ξεφλούδισμα  που προκαλείται αλλά να μην ερεθίσω παραπάνω την επιδερμίδα, δοκίμασα το Peter Thomas Roth FIRMx Peeling Gel.
Αρχικά σε αυτό που πήγε πρώτα το μυαλό μου ήταν το Mizon Apple Smoothie Peeling Gel που το είχα ευχαριστηθεί παλιότερα και  έχει και προσιτή τιμή (review εδώ). Όμως αυτό θα χρειαζόταν παραγγελία από το εξωτερικό αφού δεν διατίθεται στην Ελλάδα και εγώ βιαζόμουν  οπότε βρήκα κάτι αντίστοιχο με πάρα πολλές θετικές κριτικές αλλά δυστυχώς με εξωφρενική τιμή που σε άλλη περίπτωση θα δίσταζα να προβώ σε τέτοια αγορά.
Το εν λόγω απολεπιστικό είχε όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμουν. Πολύ απαλή σύνθεση και ένα συνδυασμό μηχανικής και ενζυματικής απολέπισης. Περιέχει κυτταρίνη, ένζυμα από ανανά, ρόδι και κερατινάση, υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη. Είναι ένα διάφανο τζελ που εφαρμόζοντας το σε στεγνό δέρμα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα βλέποντας τα να σχηματίζουν κομματάκια. Ξεπλένεται πανεύκολα, δεν έχει κάποια μυρωδιά και αφήνει απαλή και λεία επιδερμίδα χωρίς να την γδέρνει. Μπορείτε αν θέλετε να το αφήσετε έως και  5 λεπτά να δράσει στο δέρμα και ύστερα να το ξεπλύνετε για μια πιο έντονη ενζυματική απολέπιση. Εγώ το χρησιμοποιώ το πρωί ώστε να μπορώ μετά να απλώσω μακιγιάζ  χωρίς πρόβλημα, κάτι που καταλαβαίνουν όσες έχουν περάσει αυτή τη πρώτη φάση της τρετινοΐνης.
Το συστήνω ως την πιο ήπια μορφή peeling που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ειδικά σε περιπτώσεις που σας έχουν συνταγογραφηθεί ρετινοειδή και απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε για ένα διάστημα πιο δυνατά απολεπιστικά όπως αυτά με γλυκολικό οξύ για παράδειγμα, αλλά και ούτε μηχανική απολέπιση με κόκκους που μπορεί να γδάρουν την ήδη ερεθισμένη επιδερμίδα.
Αν παρακάμψω την τιμή του πρόκειται για ένα υπέροχο προϊόν!
By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου