Σελίδες

Flickr Images

Dr Jart+ Ceramidin Liquid!



H Dr Jart+ ήταν απ’ τις πρώτες κορεάτικες εταιρείες που έγιναν γνωστές στο αμερικάνικο Sephora και ειδικά η BB cream τους ήταν από τις πρώτες που ακούγονταν όταν ξεκίνησε να γίνεται  πανικός με τις BB creams στο εξωτερικό.
Εμείς γνωρίσαμε την εταιρεία αυτή από κορεάτικο beauty box πριν μερικά χρόνια. Μας άρεσε πολύ το serum ματιών από τη σειρά V7, το οποίο ευχαρίστως θα αγοράζαμε ξανά όμως δυστυχώς αυτή τη σειρά δεν την έχει φέρει μέχρι στιγμής το ελληνικό Sephora. Όσο για τη λοσιόν μικροαπολέπισης της Dr Jart Dermaclear Micro Milk Peeling, μπορείτε να δείτε εδώ γιατί έχει γίνει αγαπημένη μας!
Πρόσφατα μπορέσαμε να δοκιμάσουμε δείγματα από το serum και την κρέμα της σειράς Ceramidin της Dr Jart+. H κρέμα μας φάνηκε αρκετά ''πλούσια'' για τον τύπο επιδερμίδας μας, όμως το serum Ceramidin Liquid το βρήκαμε υπέροχο από πολλές απόψεις. Ας δούμε όμως τι κάνει η σειρά Ceramidin.
Από την ονομασία καταλαβαίνουμε και το βασικό συστατικό που είναι τα ceramides.  Τα κηραμίδια  είναι μόρια λιπιδίων που βρίσκονται στην επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας μας και συνθέτουν σε μεγάλο ποσοστό τον φυσικό προστατευτικό φραγμό της. Ο κύριος ρόλος τους (μαζί με άλλα λιπίδια) είναι να διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και να αποτρέπουν την αφυδάτωσή της, όμως με το πέρασμα του χρόνου τα επίπεδα των κηραμιδίων μειώνονται. Τα κηραμίδια που εμπλουτίζουν την σύνθεση πολλών καλλυντικών προϊόντων για την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού είναι ή φυτικής ή συνθετικής προέλευσης και πολλές φορές όπως και στη σειρά Ceramidin για να διευκολύνεται η διείσδυση στην επιδερμίδα βρίσκονται μέσα σε μικροκάψουλες.  Η περιγραφή του ορού είναι η εξής: 

Αυτός ο πανίσχυρος ορός χάρη στην ισχυρή δράση των κηραμιδίων, ενισχύει και προστατεύει το φυσικό φραγμό του δέρματος αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα της ξηροδερμίας. Αναζωογονεί τις ταλαιπωρημένες και ξηρές επιδερμίδες, επαναφέροντας τη φυσική τους λάμψη και σφριγηλότητα. Εκτός από τα ceramides που συμβάλλουν στην προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος περιέχει πανθενόλη, εκχύλισμα γλυκόριζας και αλόη βέρα, συστατικά που καταπραΰνουν και απαλύνουν την επιδερμίδα. 
O ορός αυτός είναι κάτι μεταξύ σε λοσιόν και serum  μαζί, θα μπορούσε να ονομαστεί και booster. Η συσκευασία σε μπουκάλι των 150ml δικαιολογεί και την τιμή του αν και μπορείτε να το βρείτε αρκετά συχνά με έκπτωση 30% στο ηλεκτρονικό κάταστημα Sephora. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνος του ή σε συνδυασμό με την κρέμα Ceramidin σε πιο ξηρές επιδερμίδες. Στην δική μας περίπτωση, ύστερα από χρήση ρετινοειδών έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερη ανάγκη για ενυδάτωση και πρoϊόντα όπως αυτό βοηθούν πολύ στην αναπλήρωση της υγρασίας. Για τις αφυδατωμένες επιδερμίδες είναι μια θαυμάσια επιλογή όπως και σε όσους προτιμούν ένα ενυδατικό προϊόν που απορροφάται και δεν κάθεται απλά στην επιδερμίδα. Το μοναδικό ψεγάδι που μπορούμε να βρούμε είναι το ότι περιέχει άρωμα. Δεν είναι ενοχλητική η μυρωδιά του που θυμίζει βότανα, όμως δεν παύει η προσθήκη αρώματος ενδεχομένως να προκαλέσει ερεθισμό σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Το serum αυτό το βρίσκουμε περισσότερο κατάλληλο για επιδερμίδες από ξηρές έως το πολύ μεικτές. Υπάρχει και η επιλογή εκτός από την super ενυδατική κρέμα της σειράς και η κρέμα-τζελ που θα έκανε έναν ωραίο συνδυασμό με τον ορό.




By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου