Σελίδες

Flickr Images

Facial in a bottle?


Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για τη σημασία που έχουν τα οξέα φρούτων στην περιποίηση του δέρματος όμως αξίζει να το επαναλάβουμε.
Η χρήση οξέων (AHA-BHA) έχει ευεργετική δράση σε πολλά προβλήματα της επιδερμίδας, όπως είναι οι σκούρες κηλίδες, ο χρωματικός τόνος, η τραχύτητα στην υφή, οι λεπτές γραμμές, η λιπαρότητα και η ακμή.
Τα μεν β-υδροξυοξέα (BHA) είναι λιποδιαλυτά που αυτό σημαίνει ότι  εισχωρούν ευκολότερα στις κατώτερες στιβάδες και καθαρίζουν σε βάθος τους φραγμένους πόρους, ενώ τα α-υδροξυοξέα (AHA) υδατοδιαλυτά, τα οποία έχουν την δυνατότητα να διαλύουν την κόλλα που συνδέει τα κερατινοκύτταρα ώστε να γίνεται γρηγορότερα η ανανέωση τους και να αντικαθίστανται με νέα και υγιή.
Από τα BHA το πιο γνωστό είναι το σαλικυλικό οξύ το οποίο μπορούμε να το βρούμε σε προϊόντα σε συγκέντρωση έως και 2% που είναι και η πιο αποτελεσματική.
Από τα ΑΗΑ το πιο γνωστό είναι το γλυκολικό οξύ λόγω του χαμηλού μοριακού του βάρους άρα και της εισχώρησης του σε μεγαλύτερο βάθος που έχει ως συνέπεια την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Πέρα από τις απολεπιστικές του ιδιότητες λοιπόν το γλυκολικό οξύ προσφέρει και αξιόλογη αντιγηραντική δράση καθώς και ενυδατική αφού μπορεί να συγκρατεί νερό στα κυτταρικά τοιχώματα. Ακολουθεί το γαλακτικό οξύ που έχει παρόμοιες ιδιότητες με το γλυκολικό όμως προσφέρει ηπιότερη απολέπιση λόγω του μεγαλύτερου μοριακού του βάρους. Στα AHA συγκαταλέγονται επίσης και το μαντελικό, κιτρικό και ταρταρικό οξύ με αξιοσημείωτη δράση.
Έχοντας βάλει στην καθημερινότητα μας toners όπως το The Ordinary 7% Glycolic acid toner, το Dr Jart+ Micro Milk Peel  και το serum The Ordinary Lactic Acid+HA (5% ή 10%), βλέπουμε τέτοια διαφορά σε θέματα όπως η υφή της επιδερμίδας, η λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα, οπότε θεωρούμε πλέον απαραίτητη τη χρήση των α και β υδροξυοξέων στην καθημερινότητα μας ευελπιστώντας και στην αντιγηραντική τους δράση με την μακροχρόνια χρήση. Έτσι αποφασίσαμε να προσθέσουμε ακόμα ένα προϊόν από την εταιρεία The Ordinary με πάρα πολλές καλές κριτικές, το οποίο το ονομάζουν αλλιώς και facial in a bottle.
To  AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution δεν κάνει για καθημερινή χρήση φυσικά αλλά για μία με δύο φορές την εβδομάδα ως  δεκάλεπτη μάσκα. Περιέχει 2% σαλικυλικό οξύ και 30% α-υδροξυοξέων με το γλυκολικό σε μεγαλύτερη ποσότητα από τα υπόλοιπα, (γαλακτικό, κιτρικό και ταρταρικό οξύ) αφού είναι το πρώτο στην λίστα των συστατικών. Μαζί όμως με όλο αυτό το δυνατό μείγμα οξέων περιέχει επίσης νερό αλόης, ένα παράγωγο του φυτού Tasmanian pepperberry για μείωση των ερεθισμών από την χρήση οξέων καθώς και εκχύλισμα μαύρου καρότου ως αντιοξειδωτικό. Επιπλέον περιέχει υαλουρονικό οξύ για άνεση καθώς και αναπλαστική  πανθενόλη (βιταμίνη Β5).
Η αλήθεια είναι ότι το κόκκινο του χρώμα είναι λίγο τρομακτικό, όμως το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Η μυρωδιά του μας θυμίζει τον ορό με γαλακτικό οξύ που διαθέτει η The Ordinary. Ως ισχυρό μείγμα οξέων ενδέχεται να νιώσετε τσιμπηματάκια για λίγο αφού το απλώσετε αν και στην δική μας περίπτωση είναι καλά ανεκτό κάτι που ίσως έχει να κάνει με το κατά πόσο  έχει συνηθίσει μια επιδερμίδα την χρήση οξέων. Μόλις ξεπλυθεί από την επιδερμίδα  αυτό που παρατηρούμε άμεσα είναι η λάμψη και η απαλότητα που δίνει στο δέρμα κάτι που θα σας κάνει εντύπωση ιδιαίτερα αν έχετε θέμα τραχύτητας.
Κατά την γνώμη μας δεν είναι για τους αρχάριους στην χρήση οξέων, ένα 32% σύνολο  σε ΑΗΑ και ΒΗΑ δεν είναι καθόλου λίγο. Το αποτέλεσμα της μάσκας πλησιάζει πολύ τα χημικά peeling από ειδικούς και μάλιστα σε τιμή αχτύπητη (μόλις 7.20 euro) γιαυτό και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στα προϊόντα της The Ordinary
Οι αρχάριοι στα οξέα καλό είναι να ξεκινήσουν με χαμηλότερες συγκεντρώσεις και να τις αυξάνουν σταδιακά ανάλογα με την ανεκτικότητα της επιδερμίδας τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ όταν χρησιμοποιούμε οξέα να το κάνουμε κατά προτίμηση την νύχτα και  να μη παραλείπουμε ποτέ να προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακό με υψηλό SPF, περιορίζοντας την έκθεση μας στον ήλιο για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εγκαύματος.

Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου