Σελίδες

Flickr Images

The Ordinary Squalane Cleanser!


Προσπαθώντας να κρατήσω τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής υπό έλεγχο, μεταξύ άλλων έπρεπε να μειώσω και την τριβή κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.
Χρησιμοποιώντας αντηλιακά κατάλληλα για λιπαρό δέρμα, μαζί με make-up υψηλής κάλυψης και σταθερότητας, ήταν επόμενο να με δυσκολεύουν στην αφαίρεση τους. Εκεί που ήμουν έτοιμη να καταφύγω σε ακριβές λύσεις αναζητώντας λάδι ή balm που έχω ξαναχρησιμοποιήσει κατά καιρούς στο παρελθόν, είδα ότι ήταν πλέον διαθέσιμο το Squalane Cleanser της The Ordinary!
H τιμή των 7 και κάτι ευρώ ήταν σούπερ δελεαστική, σκεπτόμενη ότι καλό είναι να μη ξοδεύουμε πολλά στο καθαρισμό, κάτι που ομολογώ δεν τηρώ πάντα γιατί θέλω συν τοις άλλοις αυτή η διαδικασία να είναι και απολαυστική. Τα τελευταία δύο χρόνια  χρησιμοποιώ αρκετά προϊόντα The Ordinary και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι  να με πείσει κάποια άλλη εταιρεία ότι προσφέρει αντίστοιχα προϊόντα. Το cleanser ήταν κάτι που έλλειπε από την γκάμα τους και επιτέλους θα το δοκίμαζα!
Πρόκειται για balm καθαρισμού που βρίσκεται σε σωληνάριο, κάτι που διευκολύνει στη χρήση του. Το balm αυτό όταν το τρίψεις στις παλάμες σου μετατρέπεται σε λάδι που βοηθάει να απομακρυνθεί ένα μεγάλο μέρος του makeup χωρίς ιδιαίτερη τριβή. Το βασικό του συστατικό είναι το σκουαλένιο που διαλύει makeup και ρύπους μετά από λίγο μασάζ και στη συνέχεια μόλις προσθέσουμε νερό το βλέπουμε να μετατρέπεται σε γαλάκτωμα το οποίο αφαιρείται με νερό αφήνοντας απαλή επιδερμίδα και κυρίως καθόλου ερεθισμένη. To εντυπωσιακό ήταν το πόσο καλά απομάκρυνε το αντηλιακό Australian Gold Βotanical Tinted Sunscreen που είναι ότι πιο σταθερό έχω δοκιμάσει ποτέ, όπως και το Frezyderm  Sunscreen Color Velvet που έχει αρκετά πυκνή υφή. Kαι τα δύο αυτά δυσκολευόμουν τα τα αφαιρέσω με γαλάκτωμα και χρειαζόμουν την βοήθεια από νερό micellaire για να ολοκληρώσω το πρώτο βήμα καθαρισμού.
Θεωρώ ότι κάνει για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για λιπαρές επιδερμίδες όπως η δική μου, αφού είναι oil free και δεν αφήνει κατάλοιπα ούτε αίσθηση λιπαρότητας, και φυσικά για ευαίσθητες επιδερμίδες αφού δεν περιέχει άρωμα ούτε άλλες ερεθιστικές ουσίες.
Φυσικά για να σιγουρευτούμε ότι έχουν αφαιρεθεί τα πάντα από το πρόσωπο μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, πάντα καλό είναι να χρησιμοποιούμε και ένα δεύτερο προϊόν καθαρισμού. Εγώ το συνδυάζω με το Cerave Hydrating Cleanser, άλλο ένα απαλό καθαριστικό,  που δεν αφρίζει και δεν περιέχει άρωμα.
Πλέον έχω αφήσει το γαλάκτωμα για τις μέρες που δεν χρησιμοποιώ προϊόντα που προσκολλώνται στην επιδερμίδα και βαρύ makeup αν και για να είμαι ειλικρινής το χέρι μου πάει σε αυτό το balm περισσότερο.
Μοναδικό μειονέκτημα νομίζω είναι η ποσότητα που είναι μόλις 50ml αν και δεν χρειάζεται αρκετή ποσότητα κάθε φορά για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Προβλέπω η εταιρεία να το διαθέσει και σε μεγαλύτερη συσκευασία σύντομα γιατί είμαι σίγουρη ότι θα το ζητήσει το κοινό όπως έκανε και για άλλα προϊόντα The Ordinary.




 By Despoina!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου