Σελίδες

Flickr Images

Back with a few summer favorites!

Μαζέψαμε μερικά προϊόντα που μας άρεσαν τελευταία και για τα οποία δεν σας είχαμε μιλήσει έτσι ώστε σιγά σιγά να επανέλθουμε και πάλι στους ρυθμούς μας ύστερα από ένα αρκετά ζεστό και κουραστικό καλοκαίρι με ελάχιστο χρόνο για το blog.

Ενας από τους πρώτους συμμάχους μας ενάντια στη λιπαρότητα αυτό το καλοκαίρι ήταν η κρέμα Matte Effect της Frezyderm ώστε να παρατείνεται η διάρκεια του μακιγιάζ  τις ζεστές μέρες με πολύ υψηλή υγρασία. Η κρέμα αυτή απορροφά άμεσα το σμήγμα και χαρίζει ματ αποτέλεσμα δρώντας σαν primer, όμως επιπλεόν περιέχει αντιγηραντικά και ενυδατικά συστατικά. Η χρήση της κρέμας χρειάζεται λίγο προσοχή στην εφαρμογή μέχρι να απορροφηθεί τελείως ώστε να μην αφήνει άσπρα κατάλοιπα. Είναι ωραίος ο συνδυασμός της κρέμας με ένα ενυδατικό foundation που όμως θέλουμε να κάνουμε λίγο πιο ματ για το καλοκαίρι, όπως επίσης μας άρεσε ο συνδυασμός με το αντιηλιακό Color Velvet Face της Frezyderm για την διάρκεια της ημέρας όπου είναι αναγκαία η υψηλή προστασία και αυτό ήταν και το πιο συχνό combo μας το φετινό καλοκαίρι.


Για την παραλία φέτος δοκιμάσαμε 2 προϊόντα από τη νέα σειρά της Carroten, την Aquavelvet. Εμπλουτισμένη με το 2πλό καινοτόμο Moisture Balance System: Υαλουρονικό οξύ + Βεταΐνη, μαζί με το 3πλο ενισχυμένο σύστημα προστασίας Carroten (UVB+UVA+IR) συνδυάζει την καλλυντική φροντίδα με την αντηλιακή τεχνολογία. Πραγματικά ευχαριστηθήκαμε το αντιηλιακό με δείκτη 50, έμοιαζε περισσότερο με κρέμα σώματος  χωρίς να αφήνει ασπρίλα ούτε να κολλάει. Με μια πολύ διακριτική και ευχάριστη μυρωδιά μας πρόσφερε ενυδάτωση και επαρκή προστασία από τον ήλιο. Το after sun της σειράς με αλόη, μας άρεσε αρκετά επίσης γιατί η σύνθεση του άφηνε μια αίσθηση δροσιάς μετά από την έκθεση στον ήλιο.


Έναν νέο τρόπο απολέπισης για το πρόσωπο υιοθετήσαμε πρόσφατα και αυτός είναι με σφουγγαράκι Κonjac. Επιλέξαμε αυτό που είναι κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα από την Eco Tools. Το Konjac είναι ρίζα φυτού και χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία ως αποτοξινωτικό αλλά και ως σφουγγάρι απολέπισης. Το σφουγγάρι Konjac είναι 100% φυσικό και σχεδιασμένο ώστε να καθαρίζει και να απολεπίζει απαλά. Είναι εντυπωσιακό το πόσο μαλακώνει όταν βραχεί και πόσο λεία αφήνει την επιδερμίδα και άνετα το χρησιμοποιούμε σε όλο το πρόσωπο και όχι μόνο στην Τ ζώνη αφού είναι απαλό! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάθε μέρα χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα πράγμα που το κανει ιδανικό τρόπο απολέπισης για τα ευαίσθητα δέρματα. Μόνο αρνητικό του είναι η μικρή διάρκεια ζωής.


Δοκιμάσαμε άλλο ένα σφουγγαράκι Real Techniques το Miracle Sculpting Sponge που σχεδιάστηκε για contouring και highlighting. Εμείς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όμως για όλο το μακιγιάζ και να ξεμπερδεύουμε με ένα μόνο εργαλείο. Αν σας αρέσουν τα κρεμώδη προϊόντα για τις φωτοσκιάσεις  είναι πολύ χρήσιμο, όμως άνετα το χρησιμοποιούμε και για κρεμώδη ρουζ  ακόμα και για concealer.
Μας αρέσουν οι peel-off masks και η πιο πρόσφατη που δοκιμάσαμε έρχεται από την Νότια Κορέα και είναι της εταιρείας Secret Key. H Black Out Peel-Off μάσκα δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις μαύρες μάσκες που βλέπουμε στο YouTube που δεν ξεκολλάνε εύκολα. Η άργιλος που περιέχει απορροφά το σμήγμα και τις ακαθαρσίες από τους πόρους κάνοντας πιο λαμπερή την επιδερμίδα. Άνετα χρησιμοποιείται και από ευαίσθητα δέρματα αφού είναι πολύ εύκολη η αφαίρεση της. Αν μείνουν υπολείμματα τα αφαιρούμε με νερό. Γενικά θα την χαρακτηρίζαμε ως μάσκα ελαφρύ καθαρισμού για κανονικές και μεικτές επιδερμίδες. Για τα πιο επίμονα μαύρα στίγματα χρησιμοποιούμε την μάσκα από The Face Shop που μπορείτε να δείτε εδώ. To κακό είναι ότι στην Ελλάδα δεν διατίθενται πολλές κορεάτικες μάρκες ακόμα και αναγκαστικά πρέπει να τις προμηθευόμαστε online.


Η LOréal είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα μια νέα μάσκαρα την False Lash Superstar X Fiber Mascara, βελτιωμένη κατά τη γνώμη μας αφού η προηγούμενη της version είχε primer σε άσπρο χρώμα ενώ τώρα είναι μαύρο και χρωματίζει τις βλεφαρίδες καθώς τους δίνει όγκο. Το δεύτερο βήμα είναι και το σημαντικότερο αφού οι ίνες που περιέχει δίνουν μήκος στη βλεφαρίδες. Αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα για drugstore mascara αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μόνο του το βήμα 1 για φυσικό αποτέλεσμα. 




Μένουμε στη L'Oréal και σε δύο νέα προϊόντα καθαρισμού. Η Χαρα με πιο ανεκτικό δέρμα από το δικό μου δοκίμασε την L'Oréal Paris Fine Flowers Cleansing Wash, μια κρέμα-τζελ καθαρισμού με εκχυλίσματα  από γιασεμί και τριαντάφυλλο. Το γιασεμί γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες και το τριαντάφυλλο για τις καταπραυντικές, καθώς η απαλή και αναζωογονητική τους μυρωδιά δημιουργεί μια ωραία αίσθηση στον καθαρισμό. Παρά τα λουλουδένια συστατικά του δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου. Δεν περιέχει σαπούνι ούτε αλκοόλ και το βρίσκουμε περισσότερο κατάλληλο για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες που θέλουν να νιώθουν άνετη την επιδερμίδα τους μετά τον καθαρισμό. Επίσης το τζελ απολέπισης με άργιλο Pure Clay Glow Scrub με 3 είδη άργιλου (άργιλος καολίνης, άργιλος μοντμοριλλονίτης, μαροκινή άργιλος ghassoul) + εκχυλισματα από κόκκινη άλγη, το οποίο χρησιμοποιεί 2 φορές την εβδομάδα για πιο βαθύ καθαρισμό, μια ενδιαφέρουσα και οικονομική επιλογή για όσους προτιμούν την μηχανική απολέπιση.



By Despoina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου