Σελίδες

Flickr Images

Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation SPF20!

Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για την πιο αγαπημένη μας κατηγορία foundation που δεν είναι άλλη από αυτή που δίνει υγιή λάμψη στην επιδερμίδα.

Συνήθως σε αυτά τα foundations θα δείτε στην ονομασία τους τις λέξεις glow ή luminizing. Αν και τις περισσότερες φορές υστερούν από πλευράς κάλυψης, αυτής της κατηγορίας τα make up δείχνουν πιο φυσικά, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται πιο φρέσκια και νεότερη σαν να λάμπει από μέσα. Οι συνθέσεις αυτές είναι ενυδατικές και είναι οι μόνες που είναι κατάλληλες για τις αφυδατωμένες ή πιο ώριμες επιδερμίδες αφού δεν επικάθονται στις προβληματικές  περιοχές του προσώπου ειδικά όταν υπάρχει θέμα υφής. Τα αγαπημένα μας ως τώρα ήταν η πρώτη φόρμουλα του YSL Le Teint Touche Eclat που δυστυχώς αντικαταστάθηκε και δεν κυκλοφορεί πλέον, το Vichy Teint Ideal Illuminating Foundation και το Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick,  αλλά υπάρχουν και άλλα στην wishlist μας.
Η Shiseido πολύ σοφά ύστερα από το Synchro Skin Lasting Liquid Foundation που απευθύνεται σε όσες αγαπούν το ματ τελείωμα, κυκλοφόρησε το αντίστοιχο με dewy τελείωμα, το Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation SPF 20. Περιγράφεται ως εξής:
Ένα μέικ απ με υφή ορού που ενυδατώνει ευχάριστα την επιδερμίδα χαρίζοντάς της φυσική και λαμπερή όψη και την προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα αποκτά λάμψη μεγάλης διάρκειας. Η επιδερμίδα δείχνει φρέσκια, απαλή και δροσερή όλη μέρα, λάμποντας με ένα εσωτερικό φως. Η αποκλειστική τεχνολογία Responsive Sensory παρέχει άψογο συγχρονισμό του μέικ απ με τις ανάγκες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τον τύπο της επιδερμίδας, κάνοντάς την να δείχνει φρέσκια, φωτεινή και λαμπερή, γεμάτη υγεία από το πρωί έως το βράδυ. Η δροσερή, απαλή και ανάλαφρη υφή της, σε συνδυασμό με τα έλαια άργκαν και κράνμπερι που περιέχει, χαρίζουν λεία, ξεκούραστη όψη. Η σύνθεσή του με Super Acide Hyaluronique Bio προσφέρει 8 ώρες ενυδάτωση, τα εκχυλίσματα σπόρου Yuzu και άγριου θυμαριού εξασφαλίζουν αντιοξειδωτική δράση.

Έχουμε συνηθίσει τα foundations με υφή ορού να έχουν συσκευασία με dropper, όμως η Shiseido κατά τη γνώμη μας έκανε πολύ καλά που επέλεξε συσκευασία με αντλία και για καλύτερη συντήρηση αλλά και για να μη ''τρέχει'' το προϊόν. Έχει μια διακριτική και όχι ενοχλητική μυρωδιά για τα δικά μας γούστα. Μπορείς να καταλάβεις αμέσως πόσο ενυδατική είναι η σύνθεση του αφού το νιώθεις πολύ άνετο βλέποντας το να καλύπτει αρκετά ικανοποιητικά τις ατέλειες  χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα ή να δίνει έμφαση σε λεπτές γραμμές και πόρους. 
Η κάλυψη που προσφέρει είναι από ελαφριά έως μέτρια και αν και ''χτίζεται'' δεν θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να προσθέσουμε πολλές στρώσεις  σε ένα τέτοιο make up γιατί αλλίως θα χάσει αυτή την λάμψη της υγείας  που έχει το τελείωμα του. Δοκιμάζοντας  να το εφαρμόσουμε με πινέλο αλλά και με σφουγγαράκι, μας άρεσε και με τους δύο τρόπους. Ως ενυδατική φόρμουλα θεωρητικά είναι κατάλληλο για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες. Eμείς  έχοντας  κανονική προς μεικτή η μία και μεικτή προς λιπαρή επιδερμίδα η άλλη,  δοκιμάσαμε να το συνδυάσουμε με κρέμα για ματ αποτέλεσμα και συνεργάστηκε άψογα. Δεν χρειάστηκε να το σετάρουμε με πούδρα και διατηρήθηκε περισσότερη ώρα χωρίς να βγάλει υπερβολική λιπαρότητα. Οπότε άνετα μπορεί να το χρησιμοποιεί και μια μεικτή προς λιπαρή επιδερμίδα  συνδυασμένο με κάποιο primer που να ελέγχει την γυαλάδα και χρησιμοποιώντας blotting papers όπως κάνουμε και μεις. Το SPF που περιέχει είναι σίγουρα ένα ακόμα συν στα χαρακτηριστικά του και σίγουρα προστίθεται στα αγαπημένα μας foundations λάμψης που αναφέραμε πιο πάνω.
Αν και τσουχτερό στην τιμή εμείς προτείνουμε σε όσες αγαπούν το dewy τελείωμα να το τσεκάρουν.



By Hara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου