Σελίδες

Flickr Images

Testing out new products!



Νέες δοκιμές προϊόντων σε αυτό το post και ξεκινάμε με ένα καινούργιο γαλάκτωμα καθαρισμού απο την Avene, το Γαλακτωμα Καθαρισμού και Ντεμακιγιάζ 3 σε 1 που υπόσχεται ότι αφαιρεί το μακιγιάζ από πρόσωπο, μάτια και χείλη.
Η πολύ καλή εμπειρία που είχαμε με το απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού της Avene μας έκανε να το δοκιμάσουμε σε travel size συσκευασία των 100 ml. Η μυρωδιά του είναι σχεδόν ίδια αλλά πιο έντονη από το απαλό γαλάκτωμα, πράγμα που ίσως ενοχλήσει λίγο αν έχετε ευαισθησία με τις έντονες μυρωδιές. Είναι λεπτόρευστο και ευχάριστο στη χρήση, η επιδερμίδα καταπραΰνεται όμως μόνο του δεν αρκεί για να αφαιρέσει όλo το μακιγιάζ. Ως πρώτο βήμα καθαρισμού το βρίσκουμε αρκετά καλό για να αφαιρέσει την περισσότερη ποσότητα ρύπων και μακιγιάζ. 
Έχοντας την τάση πολλές φορές να χρησιμοποιούμε προϊόντα από την ίδια εταιρεία, το συνδυάσαμε με τον Αφρό Καθαρισμού της Avene τον οποίο μπορούμε να βρούμε και σε μικρή συσκευασία των 50 ml. Και αυτό υπόσχεται ότι αφαιρεί το μακιγιάζ από πρόσωπο, μάτια και χείλη και ότι απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες και το περίσσιο σμήγμα χάρη στο γλουταμινικό οξύ που περιέχει. Είναι ένα ευχάριστο προϊόν στη χρήση του με διακριτικό άρωμα. Μόνο του δεν θεωρούμε ότι μπορεί να αφαιρέσει όλο το μακιγιάζ αλλά σε συνδυασμό με το γαλάκτωμα το βρίσκουμε μια χαρά και ειδικά για χρήση το πρωί όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει την λιπαρότητα και να δώσει ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.
Καθώς η εποχή που διανύουμε έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση, ειδικά οι αφυδατωμένες επιδερμίδες έχουν την ανάγκη ενός ενυδατικού ορού. Ένας ωραίος συνδυασμός με τα προηγούμενα προϊόντα που αναφέραμε είναι το ενυδατικό σέρουμ Hydrance της Avene που βρίσκεται πάντα στο boudoir μας για τις ώρες που το αναζητά η επιδερμίδα.
Τελευταία ψάχνουμε λιγάκι το θέμα μηχανική απολέπιση και δοκιμάζουμε διάφορα προϊόντα απολέππισης. Ανάμεσα στις μάσκες και scrub που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία Korres σε μικρές συσκευσίες επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το Scrub Bαθιάς Aπολέπισης με σταφύλι. Είναι ένα scrub με κρεμώδη υφή με 93,91% συστατικά φυσικής προέλευσης. Περιέχει έλαιο από καρπούς σταφυλιού που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθώς και συστατικά με ενυδατικές, καταπραϋντικές και θρεπτικές ιδιότητες όπως η αλόη, το ελαιόλαδο, η προβιταμίνη Β5 και το αμυγδαλέλαιο. Η σύσταση του με όλα αυτά τα έλαια θα λεγαμε ότι είναι πιο κατάλληλη για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες. Το αποτέλεσμα που αφήνει είναι μια λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αν και ενυδατώνει παράλληλα με την απολέπιση χωρίς να κάνει το δέρμα να τραβάει, οι κόκκοι που περιέχει είναι αρκετά μεγάλοι και θεωρούμε ότι οι ευαίσθητες επιδερμίδες χρειάζονται πολύ απαλές κινήσεις και λιγάκι παραπάνω προσοχή με τη χρήση του.
Παραμένουμε στο θέμα καθαρισμός και πάλι, χάρη σε ένα travel size καθαριστικό τζελ από την Kiehl’s. Το Ultra Facial Cleanser περιγράφεται ως: ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού με φυσικά συστατικά όπως το σκουαλένιο, το έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου, βιταμίνη Ε και έλαιο αβοκάντο τα οποία "εγκλωβίζουν" και απομακρύνουν το σμήγμα, τη σκόνη και τους ρύπους από την επιφάνεια του προσώπου, διατηρώντας παράλληλα το ουδέτερο pH του. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το συγκεκριμένο τζελ είναι τόσο ενυδατικό που θα το περιγράφαμε ως μια πολυτέλεια για τον καθαρισμό του προσώπου, ειδικά του αφυδατωμένου. Δεν κάνει πλούσιο αφρό και όταν το ξεπλένεις νομίζεις ότι αφαιρείς κρέμα από το πρόσωπο σου. Φυσικά θα το χρησιμοποιούσαμε ως δεύτερο βήμα καθαρισμού το βράδυ, αλλά το πρωί μας αρέσει ακόμα πιο πολύ γιατί κάνει τόσο απαλή και λεία την επιδερμίδα πράγμα που διευκολύνει την εφαρμογή του μακιγιάζ. Η Δέσποινα σίγουρα θα το αναζητήσει σε επόμενες αγορές ως το καθαριστικό τζελ του χειμώνα.

Την κρέμα Ultra Facial Moisturizer από την ίδια σειρά της Kiehl's, αν και λεπτόρευστη την βρήκαμε αρκετά λιπαρή για τα γούστα μας. Σίγουρα είναι κατάλληλότερη για ξηρά δέρματα αλλά εμείς θα την χρησιμοποιήσουμε τις κρύες μέρες του χειμώνα είτε ως βάση για ένα πιο ''βαρύ'' foundation, είτε ως το τελευταίο βήμα της βραδυνής περιποίησης. Η Kiehl's την περιγράφει ως εξής : Ενυδατική κρέμα 24ωρης δράσης με εκχυλίσματα από Antarcticine (πρωτεΐνη που ανιχνεύεται σε μικροοργανισμούς που ζουν στους παγετώνες) και φυτά ανθεκτικά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην έρημο. Τι κάνει: εμποδίζει την αφυδάτωση, τροφοδοτεί την επιδερμίδα με την υγρασία που χρειάζεται και την συγκρατεί στο εσωτερικό της ώστε να παραμένει απαλή και φρέσκια.



Από τον χώρο του φαρμακείου συμπληρώσαμε την κρέμα Slow Age της Vichy (review εδώ) με την αντίστοιχη κρέμα ματιών Slow Age Eyes. Σύμφωνα με την Vichy μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ και απευθύνεται σε γυναίκες που εκτίθονται σε εξωγενείς παράγοντες και θέλουν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας στην περιοχή των ματιών. Ελαφριά κρεμούλα και καλή ως βάση για το concealer. Ελπίζουμε να είναι πράγματι ευεργετική ως πρόληψη για τα σημάδια γήρανσης.

Στη συνέχεια μερικά Κ-Beauty προϊόντα. Μια μάσκα ύπνου, η Mizon Good Night White Sleeping Mask. Μια πραγματικά υπέροχη μάσκα που δεν την νιώθεις απλά να επικάθεται στην επιδερμίδα, αφού απορροφάται άμεσα και δεν κολλάει. Έχει ένα διακριτικότατο άρωμα που μας  θυμίζει τσάι. Ψηλά στη λίστα των συστατικών θα δούμε την γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ και την νιασιναμίδη, οπότε οφέλη θα δουν όσοι επιθυμούν έντονη ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα τους το επόμενη πρωί. Την χρησιμοποιούμε μία με δύο φορές την εβδομάδα ως το τελευταίο βήμα της βραδυνής περιποίησης στη θέση της κρέμας.

Δεν παραλείπουμε τις μάσκες-σεντόνι και συγκεκριμένα της TonyMoly στις οποίες πια έχουμε και εύκολη πρόσβαση. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε φορά επιλέγουμε και την αντίστοιχη μάσκα. Αν ακόμα αντιστέκεστε στα κορεάτικα καλλυντικά και δεν ξέρετε απο που να ξεκινήσετε, αρχίστε από αυτές τις μάσκες! 


Και μια mascara από τις πρόσφατες drugstore mascaras που δοκιμάσαμε δεν είναι άλλη από την Maybelline The Falsies Push Up DramaΤα πρωτοποριακό της βουρτσάκι με τις ακίδες σε σχήμα U αγκαλιάζει κάθε τρίχα ξεχωριστά και έτσι η φόρμουλα της φθάνει παντού προσφέροντας όγκο, μήκος, καμπύλη και έντονο μαύρο χρώμα. Ίσως ή καλύτερη αυτή τη στιγμή από όλες τις Maybelline που κυκλοφορούν γιατί τα συνδυάζει όλα! Το κερασάκι είναι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία στην αφαίρεση γιατί σε αυτό έχουμε πάντα ένα θεματάκι και μπορεί να επηρεάσει την γνώμη μας ακόμα και αν πρόκειται για high end mascara με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



By Hara

1 σχόλιο: