Σελίδες

Flickr Images

CeraVe essentials!


H CeraVe ήρθε για να μείνει! Έχουμε ενθουσιαστεί τόσο με τα προϊόντα της που σχεδόν έχουμε δοκιμάσει τα περισσότερα που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και έχουμε ενσωματώσει πολλά από αυτά στην καθημερινή μας ρουτίνα.
Η αλήθεια είναι όμως ότι η γκάμα που ήρθε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τι κυκλοφορεί στην Αμερική. Τελοσπάντων ευελπιστούμε να φέρουν και τα υπόλοιπα, προς το παρόν ας συνοψίσουμε τι έχουμε δοκιμάσει ως τώρα και τι ξεχωρίσαμε!
Το νούμερο ένα προϊόν must αυτής  της σειράς  καλλυντικών είναι φυσικά η CeraVe Moisturizing Cream. Έχοντας δοκιμάσει πολλές κρέμες σώματος, είναι η πρώτη φορά που συναντήσαμε μία που να φοριέται άνετα και στο πρόσωπο! Ενώ δίνει μια πλούσια αίσθηση  άνεσης όταν την απλώνεις νιώθοντας την σαν χάδι στο δέρμα σου αν και παχύρευστη, απορροφάται τόσο γρήγορα και γίνεται ένα με το δέρμα που ακόμα και όσοι δεν ανέχονται τις κρέμες σώματος, χωρίς αμφιβολία θα ενθουσιάζονταν! Πολλές φορές νιώθουμε την κρέμα σώματος να επικάθεται στην επιδερμίδα χωρίς να απορροφάται κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά το καλοκαίρι. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση με αυτήν την κρέμα! Την ίδια αίσθηση αφήνει και στο πρόσωπο κάτι που μας εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο μιας και η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο λιπαρή άρα θα περίμενε κανείς ότι θα έπεφτε λίγο βαριά σε αυτή τη περιοχή. Όχι όμως!
Για όσους προτιμούν μια πιο ελαφριά σύνθεση της παραπάνω κρέμας που όμως δεν στερείται βασικά στοιχεία που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό, είναι και η CeraVe Moisturizing Lotion. Υποψήφιοι fans της lotion αυτής σίγουρα ανήκουν στον ανδρικό πληθυσμό και όχι μόνο!
Αν και τα δύο παραπάνω προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο πρόσωπο, η CeraVe έχει και ειδικά προϊόντα σχεδιασμένα για την περιοχή του προσώπου. Πέρα από τα τρία βασικά ceramides που τα βρίσκουμε σε ολόκληρη την γκάμα της εταιρείας (1, 3, 6-II), στις κρέμες προσώπου έχουν προσθέσει και αντηλιακή προστασία καθώς και νιασιναμίδη. Την Facial Moisturizing Lotion SPF25 θα την συστήναμε σε πιο ξηρά δέρματα καθώς εμείς την βρίσκουμε αρκετά λιπαρή χρησιμοποιώντας την μόνο τις κρύες μέρες του χειμώνα που η επιδερμίδα ζητάει κάτι πιο ''πλούσιο''.  Η απλή Facial Moisturizing Lotion όμως που περιέχει τα βασικά συστατικά που έχει ανάγκη η επιδερμίδα για να παραμείνει ενυδατωμένη και προστατευμένη (γλυκερίνη, νιασιναμίδη, υαλουρονικό, ceramides) είναι κατάλληλη και για κανονικές προς μεικτές επιδερμίδες, ως το τελικό βήμα της περιποίησης σφραγίζοντας με αυτήν όλα τα ενεργά συστατικά που έχουμε απλώσει πριν.
Τα cleansers ήταν τα πρώτα που δοκιμάσαμε και μιλήσαμε για αυτά εδώ. Εξακολουθούμε να τα χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο ως το δεύτερο βήμα καθαρισμού ενώ το Hydrating Facial Cleanser μας αρέσει και για το ντους αφού δεν ξηραίνει και μάλιστα σε συνδυασμό με την CeraVe Moisturizing Cream σε βρεγμένο δέρμα, το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα ενυδατωμένη επιδερμίδα.
Τα πιο πρόσφατα που δοκιμάσαμε ήταν το Micellar Cleansing Water και η Eye Repair Cream. Το Micellar Cleansing Water σε σύγκριση με άλλα νερά καθαρισμού έχει πιο ενυδατική σύνθεση. Στα συστατικά του πέρα από τα ceramides  για την αποκατάσταση και την προστασία του επιδερμικού φραγμού, βρίσκουμε υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη οπότε είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό νερό καθαρισμού. Επίσης καθαρίζει απαλά και το make up από τα μάτια χωρίς τσούξιμο και εδώ να ξαναπούμε ότι κανένα από τα προϊόντα CeraVe δεν περιέχει άρωμα!
H Eye Repair Cream περιγράφεται ως κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους και σακκούλες. Εμείς την επιλέξαμε για τα συστατικά της που είναι τα βασικά συστατικά για μια καθημερινή κρέμα ματιών ως βάση για το concealer αλλά και για να ''κλειδώνει'' τα ενεργά συστατικά του ορού για την περιοχή γύρω από τα μάτια που χρησιμοποιούμε την νύχτα. Το δεύτερο συστατικό της κρέμας αυτής είναι η βιταμίνη Β3 (νιασιναμίδη) που δρα καταπραυντικά στην περιοχή βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα του επιδερμικού φραγμού να διατηρεί την υγρασία. Επίσης περιέχει θαλάσσια βοτανικά εκχυλίσματα για την μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων, υαλουρονικό οξύ για την φυσική διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας, γλυκερίνη και φυσικά τα 3 απαραίτητα ceramides που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό. 
Κατά την γνώμη μας τα προϊοντα CeraVe συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα με την προσιτή τιμή αποτελούν μία από τις πιο αξιόλογες επιλογές που έχουμε στον χώρο του φαρμακείου!


By Hara!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου